Vágólapra másolva!
A brit sajtó még a megszokottnál is élesebb hangon kritizálja, sőt sok tudósításban még ki is gúnyolja az angol labdarúgó-válogatottat, miután szerdán este a West Ham United stadionjában 3-1-es vereséget szenvedett az ausztráloktól. A spanyol lapok ellenben magasztalják Raúlt.

Néhány újság szójátékkal "emlékezett meg" a kudarcról, amit az értékelések szerint az sem magyarázhat, hogy Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány a szünetben a teljes kezdőcsapatot lecserélte, s a második félidőben csupa fiatal tehetség alkotta együttesét. A vendégek ugyanis már az első játékrész után is 2-0-ra vezettek...

A The Express című napilap szerint a futballsikerrel az ausztrálok újabb csapást mértek az angol sportra: "Először krikettben győztek le bennünket, majd a teniszválogatottjuk nyert ellenünk 4-1-re, most pedig már a labdarúgásban is jobbak" - írta a lap.

Rooney évszázados rekordot dönthet/sport/focivilag/20030212rooney.htmlAnglia Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50939

Több újság azt állította, hogy Eriksson nem mert szembeszállni a klubok akaratával, ezért kellett a szünetben 11 futballistát cserélni. Az egyik szakíró a csetlő-botló műkorcsolyázókhoz hasonlította a hazai játékosokat, míg egy másik újságíró a szakvezető kilátástalanságát elemezte. "A második gól előtt Rio Ferdinand olyan benyomást keltett, mint a rózsaszín tüllben villogó brit koris, aki legjobb esetben is csak 3,9 pontot kap, s a 19. helyen végez. Róla szokás azt kiemelni, hogy volt bátorsága az induláshoz" - szerepelt az egyik értékelésben.

"Sajnos Eriksson nem hallotta azt a füttykoncertet, ami a szünetben fogadta a cserék bejelentését. Rég nem volt ilyen nehéz helyzetben az angol szövetségi kapitány" - emlékezett a The Sun tudósítója.

Meglepő angol vereség Ausztráliától/sport/focivilag/20030212ronaldoek.html?pIdx=1