Vágólapra másolva!
Sven-Göran Eriksson, az angol labdarúgó-válogatott menedzsere be akar vonulni a történelembe: szerdán szerepeltetni szándékozik az Ausztrália elleni barátságos meccsen Wayne Rooney-t, az Everton 1985. október 24-én született csatárát. Ha a vörösesszőke zseni pályára lép, ő lesz minden idők legfiatalabb labdarúgója az angol nemzeti tizenegyben.

A londoni Upton Parkban, a West Ham stadionjában esedékes meccsen a második félidőben fiataljait akarja játszatni a svéd szakember. Ha Rooney játszik - márpedig Eriksson bejelentette: vele kezdi a második játékrészt -, akkor 17 éves, 3 hónapos és 19 napos lesz debütálása pillanatában.

Eddig bizonyos James F. M. Prinsep, a Clapham Rovers labdarúgója tartotta a rekordot, aki 1879. április 5-én 17 éves és 253 napos korában mutatkozott be, a Skócia elleni összecsapáson.

Válogatott meccsek szerdán és csütürtökön/sport/focivilag/20030211bombariado.html?pIdx=1

A legifjabb angol válogatott játékos a második világháború után Michael Owen, a Liverpool üdvöskéje, aki 1998. február 11-én még csak 18 éves és 59 napos volt, amikor először lépett pályára - Chile ellen.

"Óriási dolog, ha valaki ilyen fiatalon a hazája válogatottjában szerepelhet" - mondta Eriksson. "Rooney természetesen kicsit izgul, amikor közöltem vele a döntésem, alig akarta elhinni. Azonban nem különleges kegyről van szó, a fiú teljesítményével rászolgált a bemutatkozásra."

Ch. Gáll András