Vágólapra másolva!
A Bundesliga huszadik fordulójában a listavezető Bayern München hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért el a Hamburg ellen. A nap másik találkozóján szintén nem várt eredmény született, a címvédő Dortmund ugyanis 1-0-ra kikapott Stuttgartban.

A Bayern München kapusa, Oliver Kahn 802 percre javította - a régi 736 perc volt - saját "gólmentes" rekordját. Tovább is tarthatna még a csúcs, ám a kilencvenedik percben a japán Takahara Naohiro bevette be a vb-ezüstérmes sztár hálóját, így a bajorok - akik legutóbbi harminc hazai Bundesliga-találkozójukon nem találtak legyőzőre - nem tudták begyűjteni a három pontot. Az ázsiai játékos előtt legutóbb november 9-én a dortmundi Marcio Amoroso lőtt gólt bajnokin Kahnnak.

A Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030208abundesliga.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020809bundesliga.html

Az előbb említett Amorosónak viszont Takaharával ellentétben nem volt szerencséje vasárnap, mert csapata nemcsak kikapott a Stuttgart otthonában, de a brazil csatárt az utolsó percben kiállította a játékvezető. A hazaiak győzelmükkel beérték pontszámban a Borussiát, s megelőzték Lisztes Krisztián együttesét, a Werder Brement.

Bayern München - Hamburg 1-1 (1-0)
gól: Pizarro (11.), illetve Takahara (90.)

Stuttgart - Dortmund 1-0 (0-0)
gól: Soldo (77.)
piros lap: Amoroso (90., Dortmund)