Vágólapra másolva!
Az Internazionale átvette a vezetést a városi rivális Milantól a Serie A-ban, miután a kék-feketék 3-0-ra verték a Regginát, míg a vörös-fekete mezesek meglepetésre 1-0-ra elbuktak Perugiában.
Forrás: EPA
Miccolival vasárnap nem bírtak a Milan védői
Fotó: Epa


A milánói "vörösingesek", illetve piros mezesek viszont szenvedtek a huszadik fordulóban, vissza is estek a harmadik helyre: Perugiában az élete első olasz válogatott meghívójának örvendő Miccoli huszonöt méteres találatával verték Rivaldóékat a lelkes hazaiak. Serse Cosmi tanítványai három nappal azután, hogy 0-0-s olasz kupameccset játszottak a Milannal, most nem kegyelmeztek. Azt sem szabad elfeledni, hogy a kilencedik Perugia a múlt hónapban az Intert is elpáholta, nem is kicsit (4-1). Carlo Ancelotti a kapott gólról ódákat zengett: "Valóban csodás találat volt Miccolié, remélem, az olasz válogatottban is ilyet lő majd szerdán Portugália ellen" - mondta Inzaghiék mestere. A huszonhárom éves újdonsült sztár így kommentálta a meccset: "Mindig örömmel tölt el, ha betalálok, de a mai győzelem nem nekem, hanem a csapatnak köszönhető. Csodás érzés volt a Milant legyőzni!" - ujjongott Miccoli.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030208aserie.htmlMenetrend, eredmények/sport/focivilag/20020910serie.htmlVieri Európa legered-ményesebb csatára/sport/focivilag/20030128vieri.htmlCamoranesi, a Juve új sztárja/sport/focivilag/20021119camoranesi.html

Ami pedig a többi meccset illeti: Bresciában Baggióék nem bírtak a még mindig ötödik Chievóval, a már csak utolsó előtti Como pedig újra pontot szerzett, igaz, a vendég parmaiaknak (illetve Mutunak) két büntetőt is befújt a bíró, az egyiket a hajrában. A két római egyesület 1-1-et játszott: a Lazio otthon ikszelt a Torinóval, a Roma pedig idegenben remizett a Modenával. Bolognában az Atalanta már 2-0-ra vezetett Pinardi duplájával, amikor a hazaiak négy percen belül két tizenegyest "kaptak", Signori nem is hibázott, a hajrában azonban Rossini bebiztosította a vendéggyőzelmet.

Az Inter-Reggina mérkőzés után Giovanni Trapattoni bejelentette: a sérült Christian Vieri helyett az argentín születésű Mauro Camoranesit hívja be a portugálok elleni olasz keretbe. A Juventus játékosának olasz nagyszülei vannak, ezért mutatkozhat be az azzurrik nemzeti csapatában a szerdai, genovai találkozón.

Serie A, 20. forduló:
Perugia - Milan 1-0 (1-0)
gól: Miccoli (36.)

Brescia - Chievo 0-0

Como - Parma 2-2 (0-1)
gól: Caccia (63., 11-esből), Amoruso (76.), illetve Mutu (28., 86., mindkettőt 11-esből)

Internazionale - Reggina 3-0 (3-0)
gól: Vieri (10.), Kallon (37., 40., utóbbit 11-esből)

Lazio - Torino 1-1 (1-1)
gól: Simeone (32.), illetve Ferrante (68.)

Modena - Roma 1-1 (1-0)
gól: Kamara (40.), illetve Dellasz (89.)

Bologna - Atalanta 2-3 (0-1)
gól: Signori (68., 72., mindkettőt 11-esből), illetve Pinardi (27., 49.), Rossini (90.)

Juha Pál