Társoldalunk:

Prosinecki hetilapot indított

Zágrábban szerdán Rekord címmel új sporthetilap jelent meg, a magazin tulajdonosa Robert Prosinecki, a horvátok volt "világjáró", vb-bronzérmes válogatott labdarúgója, jelenleg a szlovén Olimpija Ljubljana játékosa.

"Kávézó vagy diszkó helyett Prosinecki inkább lapkiadásba fektette tőkéjét, mert edző, menedzser vagy klubigazgató sem akar lenni" - írta a lapot bemutató cikkében a Vecernji list című zágrábi újság.

"Mindig is szerettem volna legalább egy napig újságíró lenni, legalább egy igazi nagy interjút készíteni" - írta a 84 oldalas színes hetilap első számában maga a laptulajdonos, aki első cikkében Miroslav Blazevicet, a kiváló edzőt faggatta. A futballista nem volt kíméletes: szóvá tett mindent, amit játékoskorában a mestere keze alatt el kellett hallgatnia. "Szenzációs! Ez volt életem első interjúja, amit egy labdarúgómnak adtam" - lelkesedett Blazevic.

Prosinecki ezt még kiegészítette azzal, hogy: "Ez volt az első és egyben az utolsó interjúm a lapomban, amelyben időnként legfeljebb csak hozzászólok majd futballtémákhoz, de helyet adok volt válogatott társaimnak is, mindenekelőtt Slaven Bilicnek. Igazán jó kapcsolataim vannak olyan nagy játékosokkal és edzőkkel, mint például Maradona, Cruyff és Ronaldo, s bízom benne, hogy tőlük, róluk is jó írásokat kap az olvasó."

A Rekordot Horvátországon kívül Szlovéniában, Bosznia-Hercegovinában, Németországban, Svájcban és Belgiumban terjesztik, ahol már előfizetőket is toboroz a sportrajongó horvát vendégmunkások között az újdonsült laptulajdonos.

KAPCSOLÓDÓ CIKK