Vágólapra másolva!
Nyugodtan készülnek a tavaszi idényre az Újpest labdarúgói, habár a klub nehéz anyagi helyzete miatt csak a napokban várják a decemberi fizetésüket. A keretben történt változások egy része is a pénzhiánynak tudható be, hiszen a távozó Kozel, Lerant, Poljakovic és Kunzo közül utóbbi két labdarúgó még befért volna az együttesbe, ám anyagi okok miatt eladta őket a klub.

A légiósok helyére az Izraelből hazatért Boér, valamint Fótról Vanczák, Cseri és Lettrich érkezett. Ami jó hír a lila-híveknek, hogy Kovács Zoltán felépült az első tréningen szerzett sérüléséből, valamint Horváth Ferenc sem szerződik külföldre, azaz az ősszel összesen 21 gólt jegyzett csatárduó marad a Megyeri úton.

"Aminek örülök, hogy mindenki becsülettel alapozott, aminek viszont kevésbé, hogy alig tudtunk új játékosokat igazolni" - mondta Szabó András, az Újpest vezetőedzője. "A külföldiek helyére tehetséges fiatalok kerültek, ám nekik még meccsrutinra kell szert tenniük az élvonalban. Kevesen vagyunk tehát, ám tudjuk, más kluboknál is akadnak gondok, ellenben nálunk a pénzügyi gondok ellenére is jó a hangulat az öltözőben, elvégre az Újpestre mindig is a baráti szellem volt a jellemző."

Kovács Zoltán hisz az Újpest bajnoki címében/sport/magyarfoci/20030108kovacs.htmlHajrá LILÁK!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=30889

A szakadó hóesés miatt a lilák két edzőmeccse is elmaradt, ugyanakkor nagyjából összeállt már a csapat, így a továbbiakban Szabó András már a tervezett tavaszi kezdő tizenegyet szeretné pályára küldeni. A várható csapat: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Tchur - Simek, Tokody, Sloncik (Korolovszky), Rósa - Kovács, Horváth.

Az újpestiek szombaton törökországi edzőtáborba mennek, ahol az osztrák másodosztályú Blau Weiss Linz, a lengyel Wisla Krakkó és a litván válogatott ellen lép pályára. Egyébként Törökországban túrázik majd a válogatott Eb-csoportellenfele, a lett együttes is, s Gellei Imre szövetségi kapitány kérésére Szabóék igyekeznek hasznos információkat gyűjteni a balti ország együtteséről.

Bánki József