Vágólapra másolva!
A hétfő duplán fontos nap volt a Nou Campban: Radomir Antic, a Barcelona múlt pénteken leszerződtetett új edzője levezette első edzéseit - egyet délelőtt, egyet délután -, s bemutatták a sajtónak a Laziótól, pontosabban korábbi klubjától, a brazil Cruzeirótól igazolt argentin válogatott játékost, Juan Pablo Sorínt. A dél-amerikai labdarúgó a 20-as mezt kapta, bemutatkozására kedden este kilenckor, a Cádiz elleni edzőmeccsen kerül sor.

A 26 éves Sorin első menetben 2003. december 31-ig lesz a Barcelona játékosa - kölcsönben -, erre az időre az ára 600 000 euró. Amennyiben a Barca végleg meg akarja tartani Sorínt, további nyolcmillió eurót kell fizetnie - a Cruzeirónak.

Antic vereséggel debütált/sport/focivilag/20030202antic.html

A közelmúltban Sorín el akarta érni, hogy a maga ura legyen - mivel a Lazio nem tudta fizetni őt (sem) -, ám az olasz labdarúgó liga döntőbírósága elvetette az argentin kérelmét. A Lazio egyébként azért nem tekinthető Sorin játékjoga tulajdonosának, mert a vételárból - amivel a Cruzeirónak tartozik - csupán másfél millió eurót fizetett ki, kilenc és félmillióval még tartozik a braziloknak.

Ch. Gáll András