Vágólapra másolva!
A Real Madrid - szinte észrevétlenül - meglehetősen mély gödörbe zuhant: legutóbbi öt mérkőzésén nem tudott győzni a földkerekség minden bizonnyal legerősebb klubcsapata. Hátránya négy pont a Primera División tabelláján az éllovas Real Sociedad mögött, amely éppen vasárnap szenvedte el első vereségét a 2002-2003-as bajnokságban. A csapat emblematikus figurája, Raúl Gonzalez sem talált az ellenfelek hálójába - pontosan egy hónapja.

A királyi alakulat rossz sorozata az Atlético Madrid ellen kezdődött, a Bernabéu-stadionban: 2-2-es döntetlen a fővárosi derbin. Utána jött a Mallorca elleni hazai 1-1 a Király-kupában, majd újabb 1-1-es remi a San Mamésben az Athletic Bilbao ellen, amit a mallorcai 0-4 követett, s ezzel a csúfos búcsú a kupától.

A keserű szériára most vasárnap tették fel a koronát Vicente del Bosque legényei, a Montjuichon elszenvedett döntetlennel a mezőny egyik leggyengébb csapata, az Espanyol otthonában. Ráadásul 0-2-ről kellett véres verejtékkel kiharcolni a 2-2-es döntetlent. Ilyen rosszul csak októberben ment a Madridnak ebben a szezonban, amikor ugyancsak öt mérkőzést játszott végig győzelem nélkül az idén már 101 éves csapat: vereség a Racing Santandertől és a Romától - utóbbi a BL-ben -, döntetlen az AEK Athén, a Villarreal és a Deportivo ellen.

Raúl a MU kedvéért elhagyná a Realt/sport/focivilag/20030203raul.htmlA Primera División állása/sport/focivilag/20030126aprimera.html

Ami a csapat legdédelgetettebb sztárját, Raúlt illeti: a még mindig csak 25 éves csatár pontosan egy hónapja képtelen gólt szerezni. Legutóbb a Sevilla hálóját vette be, még január másodikán, azóta semmi sem sikerül neki. Például az Atlético Madridot egymaga legyőzhette volna, de három ordító helyzetet is elpuskázott.

Mindez azt eredményezte, hogy a nyolcgólos Raúl mellé Figo és Ronaldo is felzárkózott a házi listán, egyaránt nyolc találattal.

Ch. Gáll András