Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó Liga keddi döntése szerint a Chelsea január elején jogosan bontott szerződést doppingolással vádolt kapusával, Mark Bosnich-csal.

Az ausztrál hálóőr az akkori határozat után fordult az élvonalbeli bajnokság ügyeit intéző szervezethez. Bosnich-ról november elején derült ki, hogy tesztje pozitív eredményt hozott, és kokain jelenlétét mutatta ki a szervezetében. November 13-a óta depresszió miatt kórházi kezelésre is szorult, s hamarosan megvonták heti 40 ezer fontos fizetését, majd a klub január 7-én felbontotta kontraktusát.

Bosnich depressziós, kórházba került/sport/focivilag/20021113bosnich.htmlBosnich kokainozott/sport/focivilag/20021110ketausztral.html

Az Angol Labdarúgó Szövetség december 27-én függesztette fel a futballista játékjogát, az indoklás szerint a "sportág hírnevének csorbításáért". A néhány éve még a világ élvonalába tartozó kapus 2001. november 18-án védett utoljára a londoni együttesben a gólnélküli döntetlennel zárult, Everton elleni idegenbeli bajnokin.