Vágólapra másolva!
Steven Gerrard, a Liverpool angol válogatott labdarúgója három mérkőzésre szóló eltiltást kapott egy december 22-ei durvasága miatt. Az Everton elleni Mersey-parti derbin történt, hogy a 22 éves középpályás páros lábbal beleszállt Gary Naysmithbe, az ellenfél játékosába. Az eset akkor semmiféle retorziót nem vont maga után.

Gerrardnak a Liverpool-Crystal Palace megismételt FA-kupa meccset, továbbá a Middlesbrough és a Birmingham elleni bajnoki találkozókat kell kihagynia, ám mivel erre az időszakra esik az Anglia-Ausztrália válogatott összecsapás is, a szabályok értelmében ezen sem játszhat.Tudniillik ha valakit eltiltanak a hazai bajnokiktól, illetve kupameccsektől, az illető a válogatottban sem léphet pályára a tilalom időtartama alatt.

Azon a bizonyos Liverpool-Everton bajnoki meccsen Graham Poll játékvezető nem figyelmeztette, nem állította ki Gerrardot, annál az egyszerű oknál fogva, hogy nem vette észre a szabálytalanságot. Később azonban azt mondta - a videófelvételt látva -, hogy ha beleesik a látókörébe az atrocitás, akkor feltétlenül leküldi a pályáról Gerrardot.

Gerrard utólag elnézést kért Naysmithtől és az Everton menedzserétől, David Moyestól, de az FA fegyelmi bizottsága ennyivel nem érte be.

Ch. Gáll András

[origo]