Vágólapra másolva!
Angliában és Franciaországban két fordulót is rendeztek az elmúlt héten, nem csoda tehát, hogy álomcsapatunkból hat focista is e két pontvadászatból került ki, hiszen nekik több alkalmuk volt a bizonyításra. Először fordul viszont elő, hogy egy ciprusi futballista is helyet kapott a tizenegyben, igaz, Rainer Rauffmann egy meccsen szerzett hat gólját nem lehetett figyelmen kívül hagyni.
Gerhard Tremmel (német, Hannover): A Bundesligában a kiesés ellen küzdő együttesnek a hét végi, 1860 München elleni idegenbeli találkozón létfontosságú volt a három pont megszerzése, és kapusuk kiváló teljesítményének köszönhetően ezt sikerült is végrehajtania. Tremmel több alkalommal is bravúrral védte meg kapuját a góltól, és ezzel valószínűleg a tréner, Ralf Rangnick állását is megmentette.
Sébastien Squillaci (francia, AS Monaco): A monte-carlói együttes az utóbbi időben egyre jobban szerepel, és az elmúlt héten lejátszott két bajnokin hat pontot szerzett, ráadásul úgy, hogy még csak gólt sem kapott. Ebben nagy szerepe volt a csapat fiatal védőjének, Squillacinak, aki a Sedan ellen ráadásul még gólt is szerzett.Franck Silvestre (francia, SC Bastia): A Montpellier szurkolói valószínűleg még most sem értik, hogy a klub vezetősége miért engedte el a csapatkapitány Silvestre-t januárban a Bastiához. A középhátvéd ugyanis új egyesületében fantasztikusan futballozik, és védő létére a múlt héten lejátszott mindkét bajnokin betalált az ellenfelek kapujába.Mauricio Pochettino (argentin, Paris-SG): A párizsi egyesület elsősorban a védelmének köszönhetően van még mindig versenyben a bajnoki címért: egyrészt a hátsó alakzat remekül áll a lábán, hiszen a múlt heti két meccset bekapott gól nélkül abszolválta, másrészt a Lille elleni találkozón a középhátvéd Pochettino fejelte a győztes találatot.Roberto Carlos (brazil, Real Madrid): A királyi gárda megint alaposan megnehezítette saját feladatát, hiszen az Espanyol elleni bajnokin kétgólos hátrányból kellett felállnia, de legalább az egyik pontot sikerült megmentenie. Ebben rendkívül nagy szerepe volt a balhátvéd Roberto Carlosnak, aki 0-2-es állásnál talált be, és ez megadta az esélyt az egyenlítésre.
Joseba Etxeberría (spanyol, Athletic Bilbao): A hét végén véget ért a Real Sociedad veretlenségi sorozata, és ez elsősorban a másik baszk együttes, az Athletic Bilbao jobbszélsőjének, Joseba Etxeberríának köszönhető. A középpályás ugyanis kétszer is bevette a Sociedad hálóját, szinte egymaga legyőzve a Primera División listavezetőjét.Okan Bürük (török, Internazionale): A török középpályás eddigi nem sok lehetőséget kapott az Inter mesterétől, Héctor Cúpertől, ám most a Torino ellen bekerült a kezdő csapatba, és nem is okozott csalódást. Okan rengeteg labdát gyűjtött a középpályán, azokat jól játszotta meg, arról nem is beszélve, hogy gólt is szerzett.Robert Pires (francia, Arsenal FC): Az Ágyúsok felemás hetet zártak, hiszen a Liverpool elleni bajnokin az utolsó percekben csúszott ki a kezükből a győzelem, a Fulham ellen viszont ugyanekkor sikerült megszerezni a győzelmet. Utóbbi meccsen a francia Robert Pires volt a főhős, hiszen csapata mindkét találatát ő szerezte, ráadásul a Vörösök ellen is betalált a hét közepén.Gareth Barry (angol, Aston Villa): A birminghami futballista még mindig csak 22 esztendős, de már két évvel ezelőtt bemutatkozhatott a válogatottban. Később úgy tűnt, hogy álomkarrierje véget ér, ám Graham Taylor balhátvédből bal oldali középpályást faragott belőle, és ezen a poszton Barry ismét a válogatott kapuját döngeti. Az elmúlt heti két bajnokin szerzett két találata mindesetre közelebb vitte a nemzeti csapathoz.
Dion Dublin (angol, Aston Villa): A Villa az elmúlt héten nagyot lépett előre a tabellán, mivel mindkét bajnokiját megnyerte, és ebben a gárda csatára, Dion Dublin alaposan kivette a részét. A Middlesbrough idegenbeli legyőzése során még csak egy gólt szerzett, a Blackburn ellen viszont kétszer is betalált.Rainer Rauffmann (ciprusi, Omonia Nicosia): A német származású csatár egykoron a Bundesligában is pályára lépett pár meccsen, de nem sok vizet zavart, Cipruson viszont már évek óta ő számít az első számú gólvágónak. A honosított, immár ciprusi válogatottnak számító támadó a hét végén megint alaposan kitett magáért: az Alki Larnaca ellen hatszor volt eredményes, és ezzel 24-re növelte a szezonban szerzett góljai számát. Mindezt 17 mérkőzésen!


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)