Vágólapra másolva!
Az átigazolási időszak utolsó napján valóságos transzferdömping történt, rengeteg futballista cserélt klubot. Ahogyan azt várni lehetett, az Arsenal megegyezett a Lens portásával, Guillaume Warmuzzel, akinek szerződését a francia klubnál még decemberben bontották fel.

Egy másik francia focista is Angliába szerződött a Nantes csatára, Pierre-Yves André személyében, aki sokáig a Lille-lel tárgyalt, hogy aztán a Bolton Wandereshez írjon alá.

Alaposan a zsebébe nyúlt a Southampton, amely közel négymillió eurót fizetett a másodosztályú Notthingam Forestnek az angol utánpótlás-válogatott David Pruttonért, és leigazolta a másodosztályú Derby County védőjét, Danny Higginbothamot is.

A kiesés ellen küzdő Sunderland a PSG marokkói védőjét, Talal el-Karkurit szerezte meg a szezon végéig, míg a West Ham United a Fulham focistájára, Rufus Brevettre csapott le, ezen kívül szerződtette az Arsenal tartlékcsapatának védőjét, David Noble-t. A Leeds Unitedhez a rengeteg távozó után érkezett is valaki, mégpedig a Real Madrid válogatott balhátvédje, Raúl Bravo.

A Middlesbrough argentin középpályása, Carlos Marinelli a szezon végéig a Torinóban futballozhat, a Piacenza a volt válogatott Sandro Coist szerezte meg a Sampdoriától, míg az Empoli a Genoa csatárát, Marco Carparellit "kölcsönözte ki".

Josep Guardiola visszatért a Bresciába az AS Romától - mindössze fél évvel azután, hogy a Farkasokhoz szerződött. Az AS Roma cserébe megszerezte a Chievo szabadlistára tett támadóját, Massimo Marazzinát, akinek a helyére a veronaiak a Como csatárát, a horvát Sasa Bjelanovicot igazolták le.

A Chievo egyébként rendkívül aktív volt, megszerezte még Gianluca Grassadoniát a másodosztályú Cagliaritól, és kölcsönadta a Laziónak jugoszláv középpályását, Nikola Lazeticset, akinek a spanyol Osasunának kölcsönadott Christian Manfredinit kell pótolnia.

Egy másik Lazio-játékos, az argentin Juan Pablo Sorín is a Primera Divisiónban folytatja, ő a Barcelona futballistája lett.

A Bayer Leverkusen újabb védőt igazolt a brazil Cris személyében, aki a Cruzeirótól egyelőre fél évre szerződött a gyógyszergyáriakhoz, míg a Schalke 04 szerződtette az egykori német utánpótlás-válogatott Simon Cziommert a holland FC Twentétől.

A török Samsunspor megszerezte az egykori nigériai válogatott Mutiu Adepojut, míg a Lokomotiv Moszkva egy évre kölcsönvette a Costa Rica-i Winston Parksot, akit a világbajnokságon is láthattunk.

A skót Rangers FC leigazolta a korábban próbajátékon szereplő norvég Dan Eggent, aki legutóbb a Deportivo Alavésben futballozott.