Vágólapra másolva!
Dunaújváros után Siófokon is kritikussá vált a labdarúgócsapat helyzete. Közel a csőd ugyanis a balatoni klubnál, aminek hírére több siófoki labdarúgót is megkörnyékeztek más egyesületek. A megoldást az önkormányzati segítség jelenthette volna.

Az ősszel remeklő együttes azért került ekkora bajba, mert a tulajdonos már képtelen egyedül finanszírozni a működést. Az egyetlen kiút az önkormányzat támogatása lehetne - információnk szerint a testület eddig tízmillió forinttal szponzorálta a siófoki futballt -, ugyanakkor felmerült, hogy a balatoni klub vezetői a Magyar Labdarúgó Ligához fordulnak segítségért, pontosabban hitelért. Persze, kérdés, hogy a súlyos anyagi gondokkal terhelt együttesnek fedezet híján ad-e hitelt a liga.

Káosz és menekülés a Dunaferrnél/sport/magyarfoci/20030129kaosz.htmlKi nyeri a Borsodi Ligát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=47640

"Szomorú, hogy már csak az önkormányzat segítségében bízhatunk, de gyorsan hozzáteszem, egy pillanatig sem haragudhatunk a városi képviselőkre, ha nem adnak több pénzt a csapatnak. Sajnos a tulajdonos már nem tudja egyedül biztosítani a működést, a játékosokkal együtt pedig várjuk a csütörtöki önkormányzati döntést. Hiába szerepeltünk várakozáson felül tavasszal, Csank János hiába rakta össze remekül az együttest, meglehet, tavaszra szétesik a gárda. Persze azért még reménykedünk, viszont ha nem sikerül pénzhez jutnunk, nekem kell tárgyalnom a futballistákkal, s mivel nem tudtuk teljesíteni a szerződésben vállaltakat, nem is gördíthetünk akadályt az esetleges távozók elé. Egy biztos: kár lenne, ha ez a kiváló társaság szétszéledne" - nyilatkozta a mostani helyzetről és a jövőbeni kilátásokról Sallói István, egykori válogatott labdarúgó, a Siófok jelenlegi klubigazgatója.

Csütörtök este a siófoki képviselő-testület úgy döntött, hogy nem nyújt anyagi támogatást a város nehéz helyzetbe került NB I-es labdarúgóklubjának, így egyelőre bizonytalan, hogy a Balaton-parti csapat végig tudja-e játszani a tavaszi idényt. Sallói István klubigazgató az MTI érdeklődésére azt mondta: bár a ligától igényelt kölcsönkérelmükre még nem kaptak választ, pozitív határozat esetén is veszélybe kerülne az egyesület működése. A kialakult krízis miatt az együttes nem utazik el február 8-án a törökországi edzőtáborba, s azok a játékosok, akik új klubot találnak maguknak, eligazolhatnak.

Bánki József