Vágólapra másolva!
Aligha lehet hálátlanabb feladat annál, mint jelenleg cserekapusnak lenni a Bayern Münchennél, hiszen a bajorok hálóját a világ legjobb portása, Oliver Kahn védi, akit lehetetlen kiszorítani a kezdő tizenegyből. A csapat második számú hálóőre, Stefan Wessels éppen ezért a minap aláírt az 1. FC Kölnhöz, és a következő idényben a Kecskéseknél folytatja, pedig lehet, hogy csak a nyárig kellett volna várnia.

Azt aligha vitatja bárki, hogy Oliver Kahn jelenleg a világ legjobb kapusának számít. Mindezt nem csak a világbajnokságon nyújtott fantasztikus teljesítményével érdemelte ki (a World Cupon őt választották meg a torna legjobb játékosának), hanem az évek óta nyújtott egyenletes remeklésével. A Bayern nélküle aligha nyerhetett volna Bajnokok Ligáját, mint ahogyan a Nationalelf sem verekedhette volna be magát a vébé döntőjébe Kahn nélkül. A szőke hajú kapus ráadásul nem csak bravúrjaival hívja fel magára a figyelmet, hanem egészen elképesztő győzni akarásával, még portásként is képes fanatizálni társait, nem véletlen, hogy jelenleg ő a Bayern München csapatkapitánya.

Az sem meglepő, hogy majd mindegyik sztárklub szeretné a soriban látni Kahnt, és a hírek szerint az AC Milan vezetősége igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a német kapus a nyáron a rossonerókhoz igazoljon. A milánói együttesnél jelenleg a brazil Dida számít az első számú portásnak, és az ő eddigi teljesítményére nem is lehet panasz, ám ennek ellenére a Milannál úgy érzik: ahhoz, hogy a klub megismételhesse a kilencvenes évek elején elért sikereit, még jobb kapusra van szükség. A zuhanyhíradó szerint az olasz klub alelnöke, Galliani már fel is vette a kapcsolatot Kahn menedzserével, és minden pénzt hajlandó megadni a kapusnak azért, hogy aláírjon a Milanhoz. Mindehhez persze még a Bayernnek is lesz egy-két szava, hiszen Kahn szerződése 2004 nyaráig érvényes, ám jelzés értékű lehet, hogy a bajorok máris megkezdték a keresést arra az esetre, ha a kapus mégis elhagyná a klubot.

A müncheni egyesület mindenesetre nem kispályázik, hiszen Kahn esetleges pótlására a világ talán második számú portását, a török Rüstü Recbert szemelte ki. A Fenerbahce hálóőre szintén csillogott a világbajnokságon, és a nyár óta rengeteg európai élklubbal kapcsolatba hozták a Deportivótól kezdve egészen az Arsenalig. Rüstü azonban a nyáron, majd januárban is úgy döntött, hogy kitölti szerződését az isztambuliaknál, és a szezon végéig marad a Fenernél, akkor viszont ingyen válthat klubot, ami nagy előny egy új egyesület keresésénél. A Bayernnél örömmel látnák a török kapust, és a tranzakciót jelentős anyagi haszonnal zárnák, hiszen Kahn csak hatalmas összegért távozna, míg Rüstü ingyen érkezne.

Mindez egyelőre persze csak spekuláció, az azonban biztosnak tűnik, hogy a következő szezonban a münchenieknek új cserekapusa lesz, hiszen a jelenlegi második számú hálóőr, Stefan Wessels az 1. FC Kölnhöz távozik, míg a harmadik számú portás, Bernd Dreher visszavonul, és a klub kapusedzője lesz. A Bayern híveinek azonban nem kell aggódniuk, mivel a szakértők szerint az egyesület amatőrcsapatában védő, 19 esztendős Michael Rensing a jövőben Kahn méltó utódja lehet. A korosztályos válogatott kapusáról az U20-as nemzeti csapat edzője, Horst Hrubesch a következőt nyilatkozta: "Kiválóak a reflexei, a magas labdákra remekül jön ki, minden adottsága megvan ahhoz, hogy világklasszis legyen. A Bundesligában akár már most megállná a helyét".