Vágólapra másolva!
Szerdán hazatért a Bundesliga II-ben szereplő Eintracht Frankfurt együttesétől Hrutka János. A Ferencváros labdarúgója három napig készült a német csapattal, méghozzá Willi Reinmann edző kifejezett kívánságára, ám végül a védőnek nem sikerült megegyeznie a hesseni klubbal .

"Esetem hasonló a múlt héten szintén az Eintrachtnál járt Sebők Viliéhez, azaz pénzügyi okok miatt nem sikerült megállapodnom a klubbal. Pedig Willi Reinmann, a Frankfurt edzője elégedett volt velem, s szerette volna, ha szerződtetnek, ám az egyesületnek egyszerűen nincs pénze az erősítésre, ezért a hazatérés mellett döntöttem" - mondta az [origo]-nak Hrutka. "Ígéretemhez híven hamarosan felveszem a kapcsolatot Kovács Attilával, a Kispest menedzserével, elvégre szerdáig kértem haladékot ajánlatuk megválaszolására. Nem tagadom, nagyon szeretnék már játszani, amire a Honvédban lehetőségem is lenne, de egy-két dolgot azért még egyeztetnem kell a kispestiekkel. Például nem mindegy, miként sikerül megerősíteni az együttest, hiszen számomra és a klubnak is fontos, hogy sikerüljön a bennmaradás, de ehhez rutinos labdarúgókra is szükség lesz."

Mint később kiderült, a kispesti mellett - meglehetősen jól jövedelmező - oroszországi ajánlata is van Hrutkának, amit a védő is megerősített, ugyanakkor hozzátette, utóbbi ellen az szól, hogy nehezen bírná ki hónapokig a családja nélkül.

Bánki József