Vágólapra másolva!
A vasárnap súlyos térdsérülést szenvedő Chris Kirkland a szezon végéig biztosan nem térhet vissza, így újra kapust kell cserélnie a Liverpool labdarúgócsapatának.

Közel két hónapos szünet után ismét - a magyarokkal közös Eb-selejtező csoportban szereplő lengyel válogatott játékosa - Jerzy Dudek jut majd folyamatosan szóhoz az angol klubban.

Kirkland a Crystal Palace elleni, 0-0-ra végződött FA-kupa-találkozó huszonkettedik percében ütközött Dele Adebolával, s emiatt le kellett cserélni. A hétfői orvosi vizsgálat megállapította: a kapus jobb lábában térdszalag-szakadást szenvedett.

MU-Arsenal rangadó az FA-kupában/sport/focivilag/20030127manchesterarsenal.html

A sokáig töretlen bizalmat élvező Dudek ősszel több mérkőzésen hibázott, ezért december negyedike után csak a kispadon jutott számára hely. Kirkland olyan jól helyettesítette, hogy meghívót kapott volna az angol válogatottba az ausztrálok elleni február 12-ei barátságos találkozóra is.

Majdnem megsérült a Chelsea kapusa is, ám Cudicinit szerencsére elkerülte az a házi készítésű robbanóeszköz, amit szurkolók dobtak a játéktérre a Shrewsbury otthonában rendezett FA-kupa mérkőzésen. A tűzoltóság vizsgálata során kiderült, hogy a Carlo Cudicini mellé berepülő fémszerkezet - amely nem lépett működésbe - életveszélyes sérüléseket is okozhatott volna. A találkozót a Chelsea 4-1-re megnyerte.