Vágólapra másolva!
Görögországban a patinás AEK Athén együttese mély válságba sodródott, Dél-Amerikában a játék helyett a durvaság játszotta a főszerepet. Az egykori FÁK-államok kupáján a Serif Tiraspol nyert. Futball a topligákon kívül.

A helléneknél elsősorban nem a hét végi bajnoki eredmények tartották lázban a futballszerető közvéleményt, hanem az a tény, hogy a patinás AEK Athén együttese mély válságba került. A fővárosi egyesületnél előbb még csak az okozott gondot, hogy két focista, Vaszilisz Tszartasz és Demisz Nikolaidisz is szerződésének felbontását kérte, utóbbi azért, mert állítása szerint a klub tulajdonosa, Hrisztoszomosz Pszomiadisz a saját lakásán megfenyegette őt (a focista egyébként fel is jelentette az üzletembert).

Mint kiderült, ennél is súlyosabb bajok vannak az AEK háza táján, az egyesület ugyanis 16 millió eurónak megfelelő összeggel tartozik a görög adóhatóságoknak. Ezt a hátralékot 1992 és 2001 júniusa között szedte össze a klub, vagyis a jelenlegi tulajdonosnak, Pszomiadisznak semmi köze hozzá, ám ennek ellenére a görög kormány nem nézte jó szemmel a gyanús üzelmeiről híres, és nemrégiben 12 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt üzletember tevékenységét. A sportminiszter, George Lianisz határozottan kérte a klubot, hogy szakítson meg minden kapcsolatot a Pszomiadisz családdal, és mindennek következtében az egyesület elnöke, Harilaosz Pszomiadisz (a tulajdonos testvére) le is mondott posztjáról. Az adósság azonban ennek ellenére megmaradt...