Vágólapra másolva!
A spanyol sajtó összehangolt támadást intézett Louis van Gaal ellen azután, hogy csapata, az FC Barcelona ismét kikapott a labdarúgó-bajnokságban. A katalán gárda már húsz ponttal van lemaradva az éllovas Real Sociedadtól, s csupán hárommal szerzett többet, mint az Espanyol, a jelenlegi legjobb kieső.

A legkíméletlenebbek éppen a barcelonai sportlapok voltak. "Elítélve", illetve "Eltávolítva" - áll a Mundo Deportivo, valamint a Sport címlapján. A két újság egyformán tudni véli, hogy a Celta Vigótól elszenvedett 2-0-ás vereséget követően Van Gaalnak mennie kell. A Sport szerint az elnök "Joan Gaspart már döntött, szakít a holland trénerrel".

Bernd Schuster válthatja Van Gaalt Barcelonában/sport/focivilag/20030120bernd.htmlKi a legjobb edző?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50395

A lap szakírója úgy fogalmaz: Van Gaal már az első pillanatban tévedett, amikor hagyta elmenni Rivaldót. A gyenge eredmények miatt azonban most már semmiképpen sem maradhat, azonnal fel kell állnia a kispadról. "Van Gaalt soha többé" - szerepel a cikkben, amely emlékeztet: azért nem lehetett megszerezni az argentin Carlos Bianchit, mert Gaspart túlságosan sokáig tartott ki a holland edző mellett.

A Mundo Deportivo úgy tudja, hogy hétfő délután elnökségi ülésre kerül sor, amelyen valamennyi tag nyomására Gaspart beadja a derekát. Az ugyancsak barcelonai La Vanguardia szerint a Barca Galíciában elsüllyedt, az El Periodico pedig úgy véli, a csapat mostantól már a kiesés elkerüléséért küzd.

Az FC Barcelona krízise még Madridban is a címlapra került. A Marca tömören úgy fogalmaz: "Van Gaalt kiütötték, a Barca három pontra van a kiesési zónától".