Vágólapra másolva!
A szombathelyi szurkolókkal együtt Glázer Róbert, a Haladás vezetőedzője is boldogan fogadta csapata csoportelsőségét a zalaegerszegi Borsodi teremlabdarúgó-torna vasárnapi fellépésén. A vasi tréner nem titkolta: nem kispályára, hanem az NB I/B tavaszi küzdelmeire készülnek elsősorban, ugyanis a Lombard FC Haladásnál a nagy cél az élvonalba kerülés.

- Tavalyi döntősként elvárás volt a csapattal szemben a csoportgyőzelem? - kérdeztük Glázert.
- Nem egyértelműen, persze azt mindenkitől megköveteltük, hogy egységesen, egymásért küzdve futballozzon. Ugyanakkor nem hangolódtunk speciálisan a teremtornára, amit jelez, hogy egyenesen a komáromi edzőtáborból érkeztünk Zalaegerszegre. Csupán az utolsó két napon futballoztunk kispályán, ugyanis nem titok, mi elsősorban a tavaszi idényre készülünk, mivel nagy célunk a feljutás az élvonalba.

- Kicsit még azért maradva a sportág kispályás változatánál: a teremfoci tanulságai átmenthetők-e a nagypályás játékra?
- Nem igazán, mert két különböző stílusról van szó, ám ennek ellenére fontos tapasztalatokat lehet a műfüvön is szerezni. Számunkra azonban ezúttal a motiváció, az adott szituációhoz való alkalmazkodás és az egységes csapatjáték volt a legfontosabb, mivel feltétlenül meg szerettük volna örvendeztetni a bennünket szép számmal elkísérő szurkolóinkat. Szerencsére sikerült, és mindez a fiúk győzni akarását dicséri, ami profi futballisták esetében akár természetes is lehet. Ugyanakkor nem szeretnék ünneprontó lenni, de szerintem ez az - egyébként nagyszerűen szervezett - torna nem a legalkalmasabb időben zajlik, hiszen a játékosok éppen ebben az időben kapják a legnagyobb terhelést. Igaz, a fiúknak ezért is jelent felüdülést a kispályás játék, a felkészülést azonban némileg zavarja. Célszerűbb lenne ezeket a tornákat decemberben rendezni, ilyenkor ugyanis a futballisták ráérnek, szabadságon vannak.

- Említette a feljutást. Mindezt alapcélként jelölte meg a Haladás vezetősége?
- Nem is lehet más célunk, mint a Borsodi Liga. Erősen bízom abban, hogy sikerül is a hőn áhított feljutás, amihez lelkes szurkolóink is nagy segítségünkre lehetnek. Titokban arra számítunk, hogy az őszi három-négy ezres publikum tavaszra megkétszereződik, s amennyiben így lesz, még biztosabban érhetjük el céljainkat.

Listavezetőként telel a Pécs az NB I/B-ben/sport/magyarfoci/20021201nbib.html

- Az új játékosok ebben mekkora segítséget jelenthetnek?
- Sokat, amit Potemkin vasárnapi gólkirálysága, Nakic és Ferhatovic jó játéka is bizonyított az egerszegi fellépésen, s rajtuk kívül, remélem, sikerül megszereznünk Lazicot az MTK-ból. A mostani játékosállomány abszolút képes a cél elérésére, a szombathelyi tábor pedig megérdemli, hogy újra élvonalbeli meccseket láthasson.

Bánki József

[origo]