Vágólapra másolva!
A Serie A negatív meglepetését okozó AS Roma nyáron szinte az egész keretét kicseréli. A tervek szerint az új csapatot olyan futballisták alkotják majd, akik ugyan még fiatalok, de már elismert játékosoknak számítanak.

A rómaiak két 22 éves védőt szemeltek ki, egyikük a Real Betist erősítő Joaquin, aki a spanyol válogatottban is bemutatkozott, a másik pedig az Ajax Amsterdam román csapatkapitánya, Cristian Chivu. Amennyiben az együttes vezetőedzője, Fabio Capello egy harmadik hátvéd érkezését is szükségesnek tartja, akkor a szezon egyik felfedezettje, a Chievóban szereplő Nicola Legrottaglie szintén Rómába költözhet.

A középpályára két labdarúgót szemelt ki a tréner: a 21 éves ghánai Stephen Appiah-t, aki jelenleg a Bresciában játszik, illetve a Real Madridnál mellőzött argentin Santiago Solarit.

Csoportállások a második BL-körben/sport/focivilag/bl/20021115amasodik1.htmlA Serie A állása/sport/focivilag/20030118aserie.html

Capello emellett még két csatár szerződtetését tervezi a nyári szünetben: az Ajax Amsterdam és a magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő svéd válogatott támadóját, a 21 esztendős Zlatan Ibrahimovicot és a Real Madridban futballozó Fernando Morientest szeretné megszerezni.

Az AS Roma jelenleg csak a 9. helyen áll a tabellán, 16 ponttal lemaradva a listavezető AC Milantól. Igaz, a Bajnokok Ligájában bejutott a legjobb 16 közé, de ott két vereséggel kezdte a második csoportkört, így már nem sok esélye maradt a továbblépésre.