Vágólapra másolva!
Szinte minden érdekelt akarja, így már csak a magyar adminisztráción múlik, mikor mutatkozhat be a magyar válogatottban Leandro de Almeida, a Ferencváros brazil labdarúgója. Persze a fiatal dél-amerikai, aki három éve szerepel hazánkban, egyelőre az utánpótlás-együttesben bizonyíthatna, aminek Róth Antal szövetségi edző, sőt Bozóky Imre, az MLSZ elnöke is nagyon örülne.

A feltételes mód ezúttal teljesen indokolt, mivel bizonytalan, hogy a bal lábas támadó mikor kapja meg az állampolgárságot. Leandro jelenleg Cipruson edzőtáborozik a Fradival, s érdeklődésünkre kijelentette, boldogan játszana a magyar válogatottban. A brazil szavait Róth Antal, az U21-es gárda szakvezetője is megerősítette: "Valóban beszéltem korábban Leandróval, s örömmel vettem, hogy nagyon szeretne pályára lépni magyar színekben. Ezt magam is üdvözöltem, hiszen helye lehetne az együttesben, és segíthetne csatárgondjainkon. A magam részéről tárt karokkal várom, a kérdés csak az, mikortól számíthatok rá."

Hajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900

"Erősen bízom abban, hogy a brazil labdarúgó megkapja a magyar állampolgárságot, ugyanis nem titok, szükségünk lenne rá. Ha jól tudom, Leandro már eldöntötte, hogy beadja a kérelmet. Meggyőződésem, hogy a sportág jól hasznosíthatja a fiatal dél-amerikai képességeit, akit a magam részéről emberileg és szakmailag is értékes futballistának tartok" - jelentette ki Leandro-ügyben Bozóky Imre, az MLSZ-elnöke.

Nem elképzelhetetlen, hogy Leandro akár már a tavaszi Eb-selejtezőkön bemutatkozzon az utánpótlás-válogatottban, ám amennyiben a bürokratikus ügyintézés lassabban halad, a brazil debütálása őszre halasztódik.

Bánki József