Vágólapra másolva!

Kölcsönadnák Bauszt a soproniak

Bausz Róbert, a Sopron 2001-es bentmaradásában oroszlánrészt vállaló labdarúgója az első csapatnál nem nagyon jut játéklehetőséghez, ezért kölcsönadását fontolgatja a klubvezetőség.

Sopronban sokan emlékeznek még a 2000-2001-es szezonban, a Matáv bentmaradása szempontjából döntő fontosságú Videoton elleni bajnoki mérkőzésre, amelyen Somogyi gyors kiállítását követően hamar vezetést szereztek a fehérváriak, ám a Matáv, elsősorban Bausz Róbert két pazar találatával, megfordította a meccset. Bausznak volt még egy emlékezetes alakítása a Fáy utcában, amit Kövesfalvi István, a Vasas akkori kapuvédője szívesen elfelejtene: a rárontó soproni csatárba lőtte a neki hazaadott labdát, amely Bauszról a kapuba vágódott. E meccsek hőse azóta jobbára a kispadot koptatja, és a vezetőség nem zárkózik el a kölcsönadásától.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021206aborsodi.html

"Bausz Robinak nem jutna túl sok játéklehetőség az első csapatnál" - fejtegette Bognár György, a Matáv klubigazgatója. "Vele közösen keresünk egy olyan megoldást, amellyel ő és a Matáv is jól járna. Az lenne a legjobb, ha folyamatosan futballozhatna, ezért szó van arról, hogy tavasszal, fél évre kölcsönadjuk.Szívesen látná őt a Pécs, a Pápa, valamint egy másodosztályú osztrák csapat is, a végső döntést azonban neki kell meghoznia."

Bausz Róbert elmondta, korrekt beszélgetést folytatott a klubigazgatóval, s noha Sopronban nevelkedett futballistaként kicsit rosszul esik neki, hogy nem számítanak rá, a vezetőségnek is igazat ad. Ami az ajánlatokat illeti, azokkal kapcsolatban annyit mondott: az osztrákokat még nem hallgatta meg, a pécsiek viszont a napokban várnak választ tőle. Neki viszont még át kell gondolnia mindent, és arra (is) vár, hogy esetleg első osztályú csapattól is érkezik megkeresés. Bausz szerint az is benne van a pakliban, hogy ebben a fél évben Sopronban marad és megpróbálja beverekedni magát a csapatba.

Botár László