Vágólapra másolva!
A dunaújvárosi teremtornán is remeklő, pazar ollózásos gólt szerző Gera Zoltán - mint ahogy azt már jóval a bejelentés előtt közöltük olvasóinkkal - további két évvel, 2005 nyaráig meghosszabbította szerződését a Ferencvárosnál. A technikás, 23 éves csatárral picit a teremtornáról, bővebben pedig döntéséről beszélgettünk.

- Döntésében mekkora szerepe van Garami József szakmai igazgatóval és a klub ügyeiben döntő jelentőséggel bíró Várszegi Gáborral történt beszélgetéseknek, illetve a Fradi-drukkerek ragaszkodásának?
- Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy további két évre aláírtam a Fradihoz. Garami József szakmailag és emberileg is fontos számomra, akárcsak a szurkolók felém áradó szeretete, ráadásul a klubnál beindult folyamatok is megerősítettek elhatározásomban. Fogalmazhatok úgy is, minden a Fradi mellett szólt.

- A csábító, hatalmas összegek sem bizonytalanították el, s hogy jövőbeli egzisztenciáját alapozhatta volna meg a külföldi szerződéssel?
- Ha a pénzen múlt volna, már régen nem a Fradiban futballoznék. Azt viszont csak megismételni tudom, idehaza kizárólag a Ferencvárosban akarok játszani. Azt hiszem, a mostani döntésemmel bebizonyítottam, nem csak szavakban kötődöm az Üllői úthoz.

- A dunaújvárosi teremtornán szerzett gyönyörű gólja mellett az összteljesítményével is elégedett volt?
- Egyáltalán nem. Az ollózásos gólomnak persze örültem, sőt talán nem tűnök nagyképűnek, ha azt mondom, nekem is tetszett a találat, ráadásul tudatos megoldás végén született, ettől függetlenül hiányérzetem van. Tudok én ennél jobban is futballozni kispályán.

Gera: húsz éve a legjobbhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=48332Teremdöntős a Fradi, az újpestiek büntetést kapnak/sport/magyarfoci/20030119teremfoci.html

- Ezek után elárulhatja, valóban már múlt héten eldöntötte, hogy marad a zöldeknél?
- Nem ez a lényeg, hanem az a sok-sok aggódó levél, amit a drukkerektől kaptam, no meg az, hogy a Ferencváros vezetőin végig éreztem, aggódnak a sorsomért, és szeretnék, hogy maradjak. Ezenkívül tudom, hogy sok fiatal a példaképének tekint, s nekik sem akartam csalódást okozni a távozásommal. Amennyiben a hatásomra a jövőben minél többen csatlakoznak a futballhoz, már megérte maradnom, főként, ha megnyerjük a bajokságot és bekerülünk a Bajnokok Ligájába.

Bánki József