Vágólapra másolva!
Cáfolta vasárnap a milliós fogadási veszteségeiről közölt értesüléseket Michael Owen, a Liverpool válogatott csatára. Owen ügynöksége szerint az elmúlt években "mindössze" néhány tízezer fontra rúgott a 23 éves labdarúgó által eljátszott összeg. A Premiership vasárnapi játéknapján - Henry mesterhármasával - újra nyert az Arsenal, s öt ponttal vezeti a tabellát a Manchester United előtt.

Mostanában sokat foglalkozik a brit - és nem csak a brit - sajtó a szigetországi labdarúgók játékszenvedélyével, meg úgy általában a fiatal multimilliomos játékosok életmódjával. A minap a Daily Expressben Tony Cascarino, a nyolcvanas-kilencvenes évek ír válogatottjának a centere arról beszélt, hogy a nyári távol-keleti világbajnokságon az angol válogatotton belül egy "pókeriskola" működött, s akkora összegek cseréltek gazdát, hogy a hazafelé tartó repülőgépen Michael Owen 30 000 fontról (12 millió forint) szóló csekket állított ki, és adott át nyertes kártyapartnereinek, Robbie Fowlernek, Wayne Bridge-nek, David Jamesnek és a legnagyobb nyerőnek, Kieron Dyernek.

Horribilis fizetések a MU-ban/sport/focivilag/20030116horribilis.htmlA Chelsea csatára eljátszotta a pénzét/sport/focivilag/20030113achelsea.html

Ugyancsak megjelent a sajtóban, hogy Einar Gudjohnsen, a Chelsea izlandi csatára 400 000 fontot (160 millió forint) veszített egy londoni kaszinóban, Ruud van Nistelrooy, a Manchester United holland centere pedig a Voetbal című hetilapban ésszerűtlenül magasnak nyilvánította a Vörös Ördögöknél kifizetett játékosbéreket.

Nos, Owen a Liverpool - amúgy Lucky, azaz Szerencsés becenevű - aranylabdás csatára most elismerte, hogy valóban nem ellensége a szerencsejátékoknak, de csak "olykor-olykor" kockáztat meg bizonyos összegeket, és sokkal kisebbeket, mint amekkoráról a Sunday Express írt.

"Tökéletesen tudatában vagyok annak, és el is fogadom, hogy egyes népszerű és reflektorfényben élő emberek, mint jómagam is, példaképül szolgálhatnak a fiataloknak. Éppen ezért eszembe sem jutna, hogy bárkit is a szerencsejátékok űzésére bátorítsak" - mondta Owen szóvivőjén keresztül. "Ami a vasárnapi újság állításait illeti, édesapám, Terry valóban nyitott egy off-shore bankszámlát, amelyet sportfogadásra használ. Elvétve magam is vettem fel pénzeket erről a számláról. Az utóbbi két-három évet tekintve összesen mintegy 30-40 ezer fontot tesznek ki kártyaveszteségeim. Jóllehet, ez az összeg csak egy elenyésző töredéke annak, amennyit keresek, mégis tudatában vagyok annak, hogy egy átlagembernek már 100 font is nagy összeg. S nagyon is jól emlékszem még azokra az időkre, amikor a szüleimmel heten éltünk egy szerény házikóban egy észak-walesi falucskában."

Owen maga folytatta: "Amit most összeírnak rólam, az nem tántorít el a lovak szeretetétől. A lósport a legfőbb hobbim a futballon kívül. De nem a lóversenyre járás, hanem a lovak nevelése. Barátnőm, Louise most várja első gyermekünket, s a házam mellett istállóim vannak, gyönyörű lovakkal. Ezek minden időmet lekötik, ami még marad a futball mellett."

Megjegyzendő, hogy olyan hírek is szárnyra kaptak, miszerint Owen előszeretettel fogad Premiership- és BL-meccsekre. A BL-ben a Manchester Unitedre, a hazai bajnokságban a Chelsea-re szokott fogadni. Adrian Bevington, az FA szóvivője szerint nincs semmi szükség Michael Owennel kapcsolatos vizsgálatra, mivel az a szabály, hogy arra a meccsre nem szabad fogadni, amelyben közvetlenül része van a játékosnak. Ilyen vád pedig nem merült fel Owen ellen.

Gerard Houllier, a Liverpool menedzsere kiállt játékosa mellett: "Michael minden szempontból mintagyerek. Nem iszik, nem dohányzik, nemigen marad ki. Ha nem venné komolyan a futballt és az életet, akkor tavaly nem nyerte volna el az Aranylabdát. A profi labdarúgó mintaképe, minden edzőnek ilyen játékost kívánok, mint ő. A pályán és azon kívül is példakép - teljes joggal"

Ch. Gáll András