Vágólapra másolva!
Az Internazionale súlyos vereséget szenvedett Perugiában az olasz labdarúgó-bajnokság tizenhetedik fordulójában. Az éllovas Milan otthon 2-1-re nyert a Piacenza ellen, s három pontra növelte előnyét a tabellán. A nap rangadóján a Juventus 4-1-re verte Veronában a Chievót.

Az Interben ugyan góllal tért vissza a december elején megsérült Vieri, de ez csak a szépítést jelentette a milánói gárdának, amelyben nem szerepelt az újonnan igazolt argentin Batistuta.

A Roma a huszadik perctől tíz emberrel játszott Atalantában, majd a bíró Fabio Capello vezetőedzőt is elküldte a kispadról, így nem meglepetés, hogy a fővárosiak vereséget szenvedtek. A Bajnokok Ligája legjobb tizenhat együttese közé jutott gárda vezetőedzője az elszenvedett újabb bajnoki kudarcért a találkozó játékvezetőjét teszi felelőssé. A fővárosiakat ezúttal a kiesés ellen küzdő Atalanta győzte le, igaz a 20. percben a brazil Emersont kiállította a bíró, majd tíz perccel később a trénert és Antonio Tempestilli menedzsert is elküldte a kispadtól folyamatos reklamálás miatt.

"Nem mondtam semmit, csak mutattam Trentalagne játékvezetőnek, hogy adjon sárga lapot az ellenfél egyik játékosának, mert felrúgta Marco Delvecchiót. Erre ő odasétált hozzám és minden magyarázat nélkül felmutatta a piros lapot. Tempestillit pedig azért küldte el, mert közölte vele, hogy egy szót sem szóltam. Egyébként Emerson kiállítását is igazságtalannak érzem" - nyilatkozott rendkívül ingerülten a 2-1-es idegenbeli vereség után Capello.

A Lazio 2-1-re verte az Udinesét, míg a Modena a Bresciával, a Torino pedig a Comóval játszott gól nélküli döntetlent.

A Serie A állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030118aserie.htmlMenetrend/sport/focivilag/20020910serie.html

A Serie A "őszi idényének" utolsó mérkőzésén a Juventus magabiztosan győzte le idegenben a Chievót, pedig a vendégek klasszisa, Alessandro Del Piero büntetőt hibázott az 53. percben. A Serie A felénél a Milan három ponttal vezet a Lazio ésvárosi riválisa, az Internazionale előtt. A szezon negatív meglepetése, hogy a Roma csak a kilencedik a tabellán - tizenhat ponttal lemaradva a listavezető Milantól és mindössze tíz ponttal megelőzve a már kieső helyen álló Piacenzát.

Serie A, 17. forduló:
Perugia - Internazionale 4-1 (2-0)
gól: Zé Maria (8., 11-esből), Bryzas (32., 59.), Fusani (50.), illetve Vieri 74., 11-esből)
piros lap: Di Biagio (74., Internazionale)

Milan - Piacenza 2-1 (0-0)
gól: Pirlo (52., 11-esből), Rivaldo (66.), illetve Gurenko (51.)

Atalanta - Roma 2-1 (1-1)
gól: Doni (40.), Tramezzani (86.), illetve Totti (8.)
piros lap: Emerson (20., AS Roma)

Lazio - Udinese 2-1 (2-1)
gól: Claudio Lopez (25.), Fiore (45.), illetve Muzzi (41.)
piros lap: Albert (81., Udinese)

Modena - Brescia 0-0

Torino - Como 0-0

Chievo - Juventus 1-4 (0-2)
gól: Cossato (72.), illetve Trezeguet (11., 67., 86., utóbbit 11-esből), Del Piero (20., 11-esből)
piros lap: Bierhoff (76., Chievo)