Vágólapra másolva!
Három szuperrangadóra kerül sor a spanyol labdarúgó-bajnokság hét végi, 18. fordulójában. Madridban a Real és az Atletico csap össze, a listavezető Real Sociedadhoz a Celta Vigo, a Barcelonához pedig a bajnok Valencia látogat.

Újból fantasztikus találkozók várnak a spanyol futball szerelmeseire. A Primera Division 18. fordulójának slágermérkőzésén a listavezető, ebben a szezonban még veretlen Real Sociedad a hatodik pozícióban lévő Celta Vigót fogadja. Az előző fordulóban nem sok kellett volna, hogy Valenciában bukjon a Sociedad, de végül sikerült 2-2-es döntetlenre menteni az összecsapást. A Celta idegenben már négy vereséget is begyűjtött, nincs jó passzban, hiszen egymás után kétszer is kikapott, ráadásul nem szerepelhet az eltiltott Fernando Caceres sem.

Nagy meccset vár a Nou Camp nézőserege is, hiszen az idén kiszámíthatatlan Barcelona (amely jelenleg a kilencedik helyen áll) a bajnok Valenciát fogadja. A Barca eddig egy hazai vereséget számlál (még december 15-én, a Sevillától kapott ki 3-0-ra), de ez még mindig jobbnak tűnik, mint a vendégek három győzelem, három döntetlen, két vereségből álló "vidéki" mérlege. "Néha sokkal jobban játszunk, mint tavaly, ám ezt eddig nem mindig tudtuk pontokra váltani. A Barcelona ellen éppen azt várom, hogy végre változtassunk ezen a tendencián, csak a három pont érdekel, semmi más" - nyilatkozta Rafa Benitez, a Valencia mestere. A vasárnapi, andalúziai derbin a Sevilla a Malagát fogadja, s a hírek szerint hatalmas a rendőri készültség, hiszen a múlt eseményei azt mutatják, sem a stadionon kívül, sem a nézőtéren nem nyugodt a hangulat a két tábor között.

A Primera División állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030112aprimera.html

A nagy derbik után egy városi összecsapásról is szót kell ejteni: a második helyen álló, otthon még veretlen Real Madrid az Atleticót fogadja. Bár a találkozó cseppet sem hasonlít a Real-Barca rivalizáláshoz, azért a hazaiak tudják, amennyiben nem nyernek, megint leszakadhatnak kissé az élmezőnytől. Ám a királyi klub elnöke, Florentino Perez úgy véli, ez a párharc nem az ellenségekről, inkább a barátokról szól. "A Realnak szüksége van az Atleticóra az élvonalban. Az Atletico egy nagy hagyományokkal rendelkező klub, és az egymás elleni mérkőzések mindig speciális helyet foglalnak el a naptárban. Ők a barátaink és a szomszédaink" - nyilatkozta az elnök, aki a tavalyi feljutás után elsők között gratulált az Atleticónak.

A Real világbajnok brazil támadója, Ronaldo magabiztosan nyilatkozott, igaz, neki jó emlékei lehetnek az ellenfélről, hiszen utoljára 1997-ben, még a Barcelona játékosaként játszott ellene, s akkor az 5-2-es sikerből mesterhármassal vette ki részét.