Vágólapra másolva!
Pénteken délután elutazott a ciprusi edzőtáborba az MTK együttese. A kékek tíz napot töltenek a "szerelem szigetén", ahol napi két tréninggel készülnek a tavaszi szezonra, majd februárban ismét visszatérnek Ciprusra, de ekkor már mérkőzések is szerepelnek a programban.

A ferihegyi indulás előtt Egervári Sándorral, az MTK vezetőedzőjével a felkészülés eddigi nehézségeiről, továbbá a Ferencváros megerősödéséről is beszélgettünk, utóbbi speciel azért pikáns, mert Várszegi Gábor mindkét csapatnál (MTK, FTC) meghatározó szerepet tölt be.

- Elégedett az alapozás eddigi menetével?
- Ilyen időjárási viszonyok, a jeges talaj miatt egy edző számára bravúr és öröm, ha játékosai sérülés nélkül megússzák a felkészülést. Ezt alapul véve elégedett lehetek az eddigi munkával - mondta Egervári, majd hozzátette: - Hihetetlen, de manapság a pályahiány miatt nehéz a szabadtéri edzések megszervezése. Nekünk annyiban szerencsénk van, hogy a Hungária körúti teremben, műfüvön gyakorolhattunk délelőttönként, ám néhány délutáni tréninget ki kellett hagynunk a sérülésveszélyes talaj miatt.

- A múlt heti teremtornán nem látszott, hogy bármiféle nehézségei lennének játékosainak.
- Magam is örültem ennek, persze az előttünk álló tíz napos ciprusi edzőtábor nagy segítségünkre lesz még a gyakorlásokat és kondíciószerzést illetően egyaránt.

Teremdöntős az MTK/sport/magyarfoci/20030112teremdontos.htmlA Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021206aborsodi.htmlAz MTK megverte a Bayern Münchent/sport/magyarfoci/20021202azmtk.htmlHajrá MTK!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45131

- A mostani turnusban nem is játszanak edzőmeccseket?
- Most még nem, erre csak a februári visszatérésünkkor kerítünk sort, ekkor viszont már sorozatban játsszuk majd a mérkőzéseket.

- Erősítésekre gondolnak még?
- Akadnak lehetőségeink e téren, ugyanakkor elsősorban az őszi együttesre építünk tavasszal is. Ettől függetlenül egy-két azonnal bevethető, kész futballistára szükségünk lenne, mivel meglehetősen kevesen vagyunk, jelenleg mindössze 17 játékosra számíthatok. Az erősítés azért is fontos lenne, mert a rájátszásban sárga lapok vagy sérülés miatt meghatározó labdarúgók dőlhetnek ki a sorból, s nem mindegy, hogy ez esetben kik helyettesíthetik a hiányzókat.

- Említette, hogy kevesen vannak, ugyanakkor legnagyobb riválisuk, a Ferencváros sorra szerződtet új játékosokat. Mennyiben sérti önöket, hogy már jó ideje a Fradi kap elsőbbséget az MTK-val szemben?
- Sajnálom, hogy néhány egykori dunaújvárosi játékosom nem hozzánk igazolt, pedig mindegyikükkel tárgyaltunk, szívesen láttuk volna őket, de végül a Ferencvárosnál kötöttek ki. Ettől függetlenül, ha kevesen vagyunk is, senki se higgye, hogy tavasszal lemondunk az aranyéremről.

Bánki József