Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága elfogadta a botrányhős ecuadori játékvezető, Byron Moreno fellebbezését és ezzel végleg lezártnak tekinti az ügyet. A FIFA november 8-án "vonta ki a forgalomból" a bírót, mivel előbb a tavalyi világbajnokságon, majd hazája bajnokságában akadtak nagy vihart kavaró, vitatható itéletei.

Miután a FIFA eltiltotta, Moreno azonnal bejelentette visszavonulását, így felmentésével "csak" becsületét szerezte vissza.

Korea aranygóllal jutott túl az olaszokon20020618koreai.html

A dél-amerikai játékvezető először a vb nyolcaddöntőjében hívta fel magára a figyelmet, amikor a Korea - Olaszország mérkőzésen tévesen érvénytelenítette les miatt Tommasi hosszabbításban szerzett találatát, ami az európaiak továbbjutását jelentette volna, majd nem sokkal később kiállította Francesco Tottit. Végül a vendéglátók kerültek a negyeddöntőbe.

A japán Sukan Bunsu című lap szeptemberben arról írt, hogy Moreno nem sokkal később vett magának egy méregdrága Chevrolet gépkocsit, luxuskörülmények között vakációzott, s visszafizette minden adósságát. A botrányhős szeptember elején a 103. percig, a hazaiak győztes góljáig vezette az Universitaria-Barcelona bajnoki találkozót hazájában, pedig előtte csak 6 perces hosszabbítást jelzett. Az ecuadori szövetség ezért 20 mérkőzésre eltiltotta.