Vágólapra másolva!
Új rovatunkban igyekszünk napi rendszerességgel összefoglalni a labdarúgó játékospiac legfontosabb történéseit: kit igazoltak le, ki iránt érdeklődnek, kire nem tartanak igényt Európa és a világ élklubjai. Ki megy ma? Hírek és pletykák egy cikkben.

A topligás együttesek szerdán nem nagyon erőltették meg magukat, a konkrét átigazolások csak kisebb európai csapatoknál történtek.

A legkiemelkedőbb transzfer mindenképpen a Fenerbahce nevéhez fűződik, a török gárda a német Arminia Bielefeld focistáját, Erhan Albayrakot igazolta le.

A ciprusi Anorthoszisz Famaguszta a bosnyák válogatott Vedran Pelicset szerezte meg a belga VC Westerlótól, a szlovák bajnokcsapat, az MSK Zilina a válogatott támadót, Martín Fabust szerződtette, az orosz Torpedo-ZIL Moszkva pedig szinte a teljes játékoskeretét kicserélte: a moszkvaiak nyolc focistát igazoltak, köztük a grúz válogatott Alekszander Rekviasvilit a Skonto Rigától. Az egyedüli kivételt az olasz Brescia jelentette, amely kölcsönadta a másodosztályú Cosenzának cseh portását, Pavel Srníceket.

A pletykák szerint a háttérben viszont annál aktívabbak voltak az egyesületek. A Blackburn Rovers például nyilvánosan is elismerte, hogy érdeklődik a spanyol Celta Vigo balhátvédje, Juanfran iránt - igaz, őt a portugál Benfica is szeretné leigazolni. A Liverpool a hírek szerint a román Adrian Mutuval szeretné megoldani csatárproblémáit: az AC Parma játékosának ügynöke, Luca Baraldi ugyanis annyit elárult, hogy egy nagy angol klub jelentkezett be védencéért, márpedig a Vörösöknek a gólszerzés nem nagyon megy mostanában.

A Leeds Unitedtől januárban eddig csak távoztak a focisták (Bowyer és Dacourt), de a klub képviselői állítólag a minap Brazíliába utaztak, hogy az Atlético Paranaensével tárgyaljanak a világbajnok középpályás Kleberson leigazolásának ügyében.

Az 1. FC Nürnberg amerikai védője, Anthony Sanneh a West Bromwich Albionnal tárgyal: korábban ugyan úgy tűnt, hogy a focista marad a német klubnál, de most úgy tűnik, mégiscsak távozni szeretne.

Ki a legjobb focista?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36550

A Hertha BSC a Bundesliga legújabb felfedezettjét, a stuttgarti Kevin Kuranyit nézte ki magának, a berliniek menedzsere, Dieter Hoeness azon dolgozik, hogy a brazil származású futballista legkésőbb nyáron hozzájuk kerüljön.

A Real Betis is csatárt szeretne igazolni, mivel az első számú támadó, Alfonso sérült: a lehetséges jelöltek között a Sporting Lisboa brazil focistája, Mário Jardel áll a lista élén.

Thomasz Hajto viszont biztosan nem szerződik a Newcastle-ba: a Schalke 04 lengyel védője határozottan elutasította ezeket a találgatásokat.

Az argentin Chacarita Juniors a West Ham United ajánlatát utasította vissza középpályásáért, Matías Delgadóért, a Derby County pedig azt cáfolta, hogy a Leeds bejelentkezett volna utánpótlás-válogatott csatáráért, Malcolm Christiért.