Vágólapra másolva!
Ruud van Nistelrooy, a Manchester United holland támadója azt nyilatkozta az amszterdami Voetbal magazinnak, hogy őrült nagyságú, szavai szerint "obszcén" fizetéseket húznak a világ leggazdagabb futballklubjának, a Manchester Unitednek játékosai - beleértve a nyilatkozó sztárt is.

Van Nistelrooy, a három évvel ezelőtt 19 millió fontért az Eindhoventől szerződtetett csatár szerint a Manchester United leghatásosabb módszere a világsztárok leigazolására a csillagászati méretű fizetés beígérése. "Ha a Manchester United első csapatában játszol, életed végéig nem lesznek anyagi gondjaid" - mondta Van Nistelrooy.

A számok alátámasztják a holland játékos állítását. David Beckham és Roy Keane (a csapatkapitány), az 1999-es Bajnokok Ligája-győztes két legjobban fizetett labdarúgója heti 90 000 fontot (36 millió forint) keres, de Ryan Giggs, Paul Scholes, Rio Ferdinand és Juan Sebastian Verón sem sokkal marad el mögöttük.

"Őszintén szólva, eszeveszett pénzeket keresünk a MU csapatában, nemcsak a hollandiai futballista-bérekhez viszonyítva, hanem ahhoz képest is, amit a többi európai élbajnokságban tesznek zsebre a játékosok" - folytatta Van Nistelrooy.

Manchester United Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=50497

"Most mondhatnám azt, hogy szakmai szempontok szerint szerződünk valahová, de ez nem lenne igaz. Leginkább a fizetés nagysága határozza meg helyet. Olyan fizetésekkel, amelyeket a Unitednél folyósítanak, nem nehéz játékosokat toborozni az old Traffordba" - tette hozzá a holland, aki azt is elárulta, miféle edzés a legnépszerűbb a United labdarúgói körében.

"Rengeteg időt töltünk utazással, akár repülőgépen, akár autóbuszon vagy vonaton" - mondta. "Talán nem lenne szabad elmondanom, mégis megteszem: a leggyakoribb edzésforma a kártyázás. Éjjel-nappal verik a blattot, buszon, repülőn, vonaton, és hatalmas tétekben játszanak. És Sir Alex Ferguson semmit sem tesz ellene. Tudniillik addig, amíg ő a nyertes. Merthogy maga is szívesen játszik. De ha veszít, akkor azonnal megtiltja a kártyázást."

Ch. Gáll András