Vágólapra másolva!
Az Internazionalétől a nyáron a világ legjobb csatárának tartott játékosa távozott Ronaldo személyében, ám a milánói együttes így is a legtöbb gólt szerezte eddig a Serie A-ban. Mindez azért is nagy teljesítmény, mert talán az Inter rendelkezik a campionato legsérülékenyebb csatársorával, és az argentin Hernán Crespo hét végi sérülése nyomán igen csak valószínűnek tűnik, hogy a milánóiak még januárban szerződtetnek még egy támadót.
Forrás: EPA
Hernan Crespo az Inter legújabb maródija Fotó: EPA

Héctor Cúpert meglehetősen sok kritika szokta érni azzal kapcsolatban, hogy túlságosan defenzív taktikával szokta pályára küldeni együttesét, azonban az eredmények éppen ennek ellenkezőjéről tanúskodnak.

A Serie A-ban 16 forduló alatt az Inter szerezte a legtöbb gólt, szám szerint 33-at, miközben a csapat csatárjai sorra dőlnek ki a sorból. Alaphelyzetben a Vieri-Crespo duó számít kezdő embernek, ám ez a kettős az eddigi 16 forduló alatt mindössze hat alkalommal állt össze a kezdő tizenegyben, hol az egyik, hol a másik focista volt sérült.

Ennek köszönhetően az elméletben középpályás uruguayi Alváro Recoba is több alkalommal kapott lehetőséget a csatárok között, más alternatíva ugyanis nem nagyon állt Cúper mester rendelkezésére. Az előző idény elején parádézó Mohammed Kallon csak nemrégiben épült fel sérüléséből, Nicola Ventola pedig egyelőre a maródiak listáján van, ő egyetlen találkozón sem lépett pályára, így az argentin szakvezetőnek a mindössze 19 éves Obafemi Martinst is be kellett dobnia a mély vízbe.

A Serie A állása/sport/focivilag/20030112aserie.html

A hét végi, Modena elleni találkozón a Recoba-Crespo duó kezdett, ám az argentin támadó fél óra elteltével megsérült, le kellett cserélni, és úgy tűnik, hogy hosszabb időre kidőlt a sorból. A hírek szerint combizom-szakadást szenvedett, és bár egyelőre nem tudni, mennyi ideig nem játszhat, de igen csak valószínű, hogy legalább egy hónapig nem léphet pályára.

Mindez akár aggasztó is lehet Cúper számára, hiszen a Modena ellen Vieri sem szerepelt - egyes olasz források szerint Luigi di Biagióval együtt fegyelmi okok miatt maradtak ki, de a klub cáfolta ezeket a híreszteléseket, és közleményt adott ki, amelyben a két focista megfázását jelölte meg kimaradásuk okaként.

Mindez azonban nem változtat azon a tényen, hogy az Internek vészesen fogyóban vannak a csatárai, és Massimo Moratti nem titkolta: amennyiben Cúper szükségét látja, akkor még januárban leigazolnak egy csatárt.

Crespo holtversenyben vezeti a BL-góllistát/sport/focivilag/bl/20021212inzaghi.html

A talján lapok persze rögtön heves találgatásokba kezdtek, hogy ki is lehet az Inter esetleges új szerzeménye, és szinte mindenki azonnal Fernando Morientes nevét kezdte emlegetni. Moratti ugyanis a napokban a Real Madriddal tárgyal Santiago Solariról (mint ismeretes, a középpályás a Ronaldo-transzfer utolsó részleteként igazolhat Milánóba), és ha már ott van, akkor könnyen szóba hozhatja Morientest is.

Az Inter elnöke, azonban határozottan kijelentette, hogy egyelőre csakis Solariról óhajt tárgyalni. Egy másik játékos, akit kapcsolatba hoztak az Interrel, nem más, mint a Chievo futballistája, Massimo Marazzina.

A már válogatottban is bemutatkozott támadó az előző szezonban 13 gólig jutott, a jelenlegi idényben pedig négy találatnál tart, ráadásul a napokban összekülönbözött a veronai egyesület edzőjével, Luigi del Nerivel, és kijelentette: távozni szeretne a klubtól. Marazzináról köztudott, hogy gyermekkora óta az Internazionale rajongója, így ha Milánóba igazol, akkor régi álma valósulna meg.