Vágólapra másolva!
Az európai sztárklubok árgus szemekkel figyelik, kik azok a játékosok, akiket - a Bosman-szabály nyújtotta lehetőséget kihasználva - ún. előszerződéssel magukhoz csábíthatnak. Nagy lehetőség ez számukra, ugyanis, ha elég magas fizetést ajánlanak, nem nehéz leigazolni a cserepadon ücsörgő vagy edzőjükkel összeveszett sztárokat, ráadásul - a lejáró kontraktus miatt - fizetni sem kell értük.
Fotó: EPA
Batistuta néha ziccerhely-zetben is hibázik, míg máskor varázslatos megoldásokat produkál
Fotó: Epa


Több nagynevű csatár várja még, hogy jelenlegi avagy eljövendő egyesülete szerződésajánlatot tegyen elé, például a Feyenoord kiválóan fejelő centere, Pierre van Hooijdonk (Feyenoord), akit a Galatasaray, a Fenerbahce és a Birmingham is kinézett magának.

A West Hamben vitézkedő olasz Paolo Di Caniót szintén le akarja igazolni a Birmingham. A Dortmundból Hannoverbe költöző Fredi Bobic idén visszaverekedte magát a Nationalelfbe, így nem lenne meglepő, ha fizetésemelést kapna jelenlegi klubjától, ám ha nem sikerül megyegyeznie a német gárdával, akkor sem kell félnie attól, hogy nem talál magának új csapatot. Alen Boksicról mindez már nem mondható el, a Middlesbrough horvát támadója nem alkotott túl nagyot az idén Angliában.

A középpályások között négy egykori, illetve jelenlegi német válogatott játékos nevét érdemes megemlíteni. Klubot keres magának a bayernes Jens Jeremies és Michael Tarnat, a Tottenhamben focizó Steffen Freund és a wolfsburgi Stefan Effenberg. A vb-ezüstérmes csapattag Jeremiest három gárda is szívesen látná soraiban: a Hertha, a Liverpool és a Tottenham se bánná, ha a védekező középpályás őket erősítené.

A barcelonai Philippe Cocu és Frank de Boer, a bayernes Bixente Lizarazu, a realos Fernando Hierro sem rendelkezik még aláírt szerződéssel, hasonlóan a Leverkusenben focizó Boris Zivkovichoz, avagy Albert Ferrerhez (Chelsea). Az egykor Barcelonában futballozó, most a városi rivális Espanyolt erősítő Ivan de la Pena sem írt még alá új kontraktust. A világ egyik legjobb bal oldali futójának tartott Lizarazu iránt a Liverpool érdeklődik, De Boert Chivu helyére akarja az Ajax, míg Hierro maradni akar Madridban.

Melyik a legjobb európai klub?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26104Ki a legjobb focista?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36550

Angliában Patrik Berger egykor a Liverpool meghatározó futballistája volt, nemrégen azonban súlyos sérülést szenvedett, így nem lenne meglepő, ha nyáron elhagyná a Mersey-parti egyletet.

A focivébén remeklő Rüstü kapust korábban a Manchester United is csábította, s ha nem hosszabbít vele hamarosan a Fenerbahce, valószínűleg le fog rá csapni egy európai sztárgárda. Londoni hírek szerint kilencvenkilenc százalék, hogy az Arsenalba szerződik.

Juha Pál