Vágólapra másolva!
A Vasas SC ügyvezetése lehetőségeihez mérten minden támogatást megad a nehéz helyzetbe került Vasas Labdarúgó Kft.-nek, a pénzügyi terheket azonban nem tudja átvállalni.

Noha az NB I/B-s csapat jövőjével kapcsolatban felmerült kérdésekre elsősorban a kft. vezetésének, másodsorban a többségi tulajdonosnak kell választ adnia, a Vasas SC egyáltalán nem közömbös a kialakult helyzetet illetően. Többek között ez áll abban a közleményben, melyet Markovits László, az SC ügyvezető elnöke juttatott el a távirati irodához.

A tájékoztatás szerint a klub és a kft. irányítói az elmúlt hetekben folyamatosan tárgyaltak lehetséges befektetőkkel, illetve keresik a megoldást a helyzet normalizálására. A sporttörvény, illetve az MLSZ 1998. márciusi határozata alapján a hazai labdarúgó-bajnokságban hivatásos csapatot csak gazdasági társaság működtethet, a Vasas együttesét ennek megfelelően a Labdarúgó Kft. irányítja. A Vasas SC jelenleg ennek a kft.-nek a tízszázalékos üzletrészét birtokolja. A 90 százalék - az előző ügyvezetés által megkötött átruházási szerződéseknek megfelelően - a DACH HOLDING Rt. tulajdonát képezi.

Súlyos testi sértéssel vádolják a Vasas pólósait/sport/csapat/20030110sulyos.htmlListavezetőként telel a Pécs az NB I/B-ben/sport/magyarfoci/20021201nbib.html

A Vasas SC-nek azért kellett értékesítenie a labdarúgó kft. fenti mértékű üzletrészét, mert a megváltozott gazdasági, finanszírozási helyzetben a működés feltételeit biztosítani nem tudta. A klub a kft. részére név- és létesítményhasználatot biztosít, a szerződések alapján az anyagi terhek viselését az rt. vállalta. A kft. az egyesülettől független gazdasági társaság, amely önálló ügyvezetéssel rendelkezik, így a Vasas labdarúgásának működtetéséért kizárólagosan felel.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Vasas SC tizennyolc szakosztályt felügyel, és ezen keresztül több száz személy megélhetését biztosítja. A szakosztályok mindegyike nehéz anyagi helyzetben van, így fenntartásuk óriási pénzügyi és erkölcsi terhet ró a három hónapja kinevezett új ügyvezetésre.

A klub elöljárói ugyanakkor tisztában vannak azzal, hogy a labdarúgás megmentése nem tűr halasztást. Megalapozott reményeik szerint a működtetésre záros határidőn belül megnyugtató megoldást találnak.