Vágólapra másolva!
Két rangadót is játszanak a spanyol labdarúgó-bajnokság hét végi fordulójában, s a találkozók szoros kapcsolatban állnak egymással. A Real Madrid számolgat a leginkább, mert ha nyer Vigóban, a Valencia pedig legyőzi a jelenlegi listavezető Real Sociedadot, akkor Raúlék átveszik a vezetést. Olaszországban a Bologna a Milant, a Roma a Chievót fogadja, Angliában pedig a listavezető Arsenal Birminghambe utazik.

Hatalmas rangadókra kerül sor a spanyol labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. Szombaton a listavezető Real Sociedad Valenciában vendégszerepel, s a San Sebastian-i gárda hiába veretlen még idegenben, a Mestallában nyerni nem lesz könnyű. A hazaiaknál nagy gondot okoz, hogy Vicente napok óta nem tud edzeni, így várhatóan nem számíthat rá a szakvezetés. Amennyiben így lesz, helyét a brazil Fabio Aurelio veszi át. Kily Gonzalez és Angulo felépült, Aimar és Albelda viszont eltiltott. A Sociedad trénere, Raynald Denoueix ötvédős szisztémán töri a fejét, amelynek kulcsembere a norvég Kvarme lenne. Visszatér a csapatba Darko Kovacevic, aki a Malaga elleni derbit eltiltás miatt hagyta ki.

Klubvilágranglista: a Real Madrid 2002 legjobbja/sport/focivilag/20030108klubvilagranglista.htmlA Primera División állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20030104aprimera.htmlA Barca védőt keres, de Trézégeut érkezhet/sport/focivilag/20030104abarca.html

A Real Madrid a Celta Vigónál vendégeskedik, s az ellenféllel szemben sorozatban elért öt győzelme után a hatodikra készül. A királyi gárda úgy okoskodik, hogy amennyiben a Valencia érvényesíti a hazai pálya előnyét, akkor madridi siker esetén a Real átveheti a vezetést a tabellán. "Ez a hét meghozhatja a fordulatot. Hetek óta keményen dolgozunk azért, hogy a szezon során először listavezetők legyünk. A Valenciának fontos a győzelem, hogy életben tarthassa címvédő álmait, s ez nekünk kedvezne" - nyilatkozta Roberto Carlos. A csapatból az eltiltott Fernando Hierro hiányzik majd, őt Francisco Pavon helyettesítheti a védelem közepén.

A Deportivo La Coruna tíz veretlen mérkőzéssel felzárkózott a dobogó harmadik fokára, de a madridi kirándulása nem ígérkezik könnyed kikapcsolódásnak. Hacsak ki nem használja az együttes azt a lélekteni előnyét, hogy ellenfelénél, az Atleticónál kisebbfajta "polgárháború" dúl. A klub elnöke, Jesus Gil ugyanis a Villarrealtól elszenvedett vereség miatt kijelentette: Jorge Otero, Santi és Carreras nem érdemli meg, hogy a csapat játékosa legyen. Gil ugyan bocsánatot kért, de valószínűleg mondatai nyomot hagytak a játékosokban.

A Barcelona az eltiltott Frank de Boer nélkül utazik Malagába, s mivel nyolc eddigi vendégszereplése során ötször már ráfázott a katalán együttes, a mérkőzés nem tekinthető lefutottnak.