Vágólapra másolva!
Tavasszal lesz egy éve, hogy élvonalbeli bajnoki mérkőzésen pályára lépett Pető Zoltán, aki ősszel az MTK tartalékcsapatában szerepelt. Az 1996-os, atlantai olimpián részt vett magyar válogatott csapatkapitánya azért lett kegyvesztett a kék-fehéreknél, mert nem volt hajlandó meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését. Most már szívesen váltana, ám az átigazolási szabályzat egyik passzusa miatt 2003 nyaráig nem válthat klubot.

Az egykori debreceni kedvencet télen megkereste az Újpest és a Kispest is. A bal lábas futballista helyzetét viszont nagyban meg nehezíti, hogy papíron nyáron igazolt vissza Újpestről az MTK-hoz, így a jelenlegi átigazolási szabály értelmében nem szerződhet más csapathoz. Pető a szabály megváltoztatásában bízik.

"Nem tehetek mást, egyelőre kénytelen vagyok kivárni, mivel nyáron tértem vissza Újpestről az MTK-hoz, így júniusig nem írhatok alá más együtteshez" - kezdte Pető, majd hozzátette: "Csak abban bízhatok, hogy az MLSZ megváltoztatja ezt a szabályt. Nem titok, beszéltem az Újpest és a Kispest vezetőivel, mindkét klub vezetői szimpatikus ajánlatot tett számomra, ám ők is arra várnak, hogy feloldják a jelenlegi átigazolási tilalmat, ami engem is érint. Egyébként akadnak külföldi ajánlataim is, ám bevallom, legszívesebben Magyarországon futballoznék tovább. Hamarosan felvételizek a Pázmány Péter Egyetem jogi karára, futballkarrieremmel párhuzamosan ugyanis gondolnom kell a jövőmre is. Persze most az a legfontosabb, hogy tavasszal játszhassak, éppen ezért izgatottan várom az MLSZ határozatát átigazolási ügyben."

Bánki József