Vágólapra másolva!
Amolyan ráhangoló edzésekkel kezdte el a felkészülést a bajnok ZTE együttese a tavaszi szezonra, ám jövő héttől már  kőkemény munka vár a zalai futballistákra. Bozsik Péter vezetőedző a viszonylag gyengébbre sikerült ősz ellenére optimista: kupagyőzelemre és dobogóra vágyik a Zalaegerszeggel.

- Mennyire eresztett le a társaság az ünnepek alatt? - kérdeztük a zalai sikertrénert.
- Nem veszélyes a helyzet, mindenki ügyelt a kondíciójára, persze azért óvatosan adagoljuk a terhelést, ezen a héten könnyebb munka vár a fiúkra, hétfőtől viszont annál keményebb.

- Ilic és Budisa távozása után felmerült a klub vezetőinél az esetleges erősítés gondolata?
- Egyelőre nem gondolkodunk új játékosokban, hiszen a jelenlegi állományunkkal is elérhetjük a célunkat. Ilic távozása után Turi Géza mögött Bardi Gábor lesz a második számú kapus, aki Finnországból tért vissza hozzánk. Egyébként Ilic ügyében egyre inkább biztosnak tűnik, hogy már sérülten érkezett hozzánk, s bár jó kapusnak tartom, ilyen körülmények között mindenki számára jobb, ha elválnak útjaink. Budisa esete annyiban más, hogy ő a bajnokság elején nehezen illeszkedett be a csapatjátékba, s később már nehezen érte utol magát.

- Említette a célokat. A jelenlegi hetedik helyezés tükrében milyen pozícióval lenne elégedett a bajnokság zárásakor?
- A vezetőkkel eredetileg az 1-4. hely valamelyikének elérését tekintettük alapcélnak, amit továbbra is megvalósíthatónak tartok. Vagyis, az első hat közé kerülést automatikusan elvárom az együttestől, sőt a magam részéről a bronzéremmel abszolút elégedett lennék, mivel az élen álló Ferencváros és az MTK pontszámban tetemes előnyre tett szert velünk szemben. Persze a nagy sikert mostani helyzetünkben a kupagyőzelem jelentené, amivel ismét kiléphetnénk a nemzetközi porondra. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, ugyanis a nyolc közé kerülésért a Fradival meccselünk az Üllői úton, én mégis bizakodó vagyok.

- Ősszel olykor meglehetősen feszült volt az öltözői légkör. Azóta változott a hangulat a csapaton belül?
- Akkor sem volt túlzottan nagy gond, de való igaz, akadtak súrlódások. A bajnokság vége felé aztán mindenki rájöhetett, nincsenek kiváltságok a csapaton belül.

Manchester United: a ZTE után jöhet a BL-győzelem/sport/focivilag/bl/20020829manchester.htmlA Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021206aborsodi.html

- Miből jöhettek erre rá a labdarúgók?
- Például abból, hogy az egyébként remek képességekkel megáldott Vincze Ottót is a kispadra ültettem, ami jót is tett neki, hiszen ezután nagyon jól játszott. Ebből a többi kulcsember, Kenesei, Urbán és a többiek is láthatták, nem a nevek, csakis a teljesítmény számít a jövőben is. Ráadásul tavasszal azért is lesz komoly szükség a ZTE-nél meghonosodott korábbi egységre, mert a jó csapatot az jellemzi, ha egy sikeres idényt követően megközelítőleg jó eredményeket produkál. Márpedig a tavalyi cím után számunkra a kupagyőzelem, vagy a bajnoki dobogós helyezés újfent bizonyítaná a gárda minőségét.

Bánki József