Vágólapra másolva!
Még pénteken kérte az MTK vezetősége a terembajnokságot szervező Magyar Labdarúgó Liga illetékeseitől, hogy a nyíregyházi csoportba sorolják be őket, mert a ciprusi edzőtáborozásuk miatt nem tudnak részt venni a zalaegerszegi tornán. Gelei Károly, a liga marketingigazgatója ezután felvette a kapcsolatot a Kispest és a Siófok képviselőivel, ám egészen hétfő estig úgy nézett ki, egyik klub sem akar helyet cserélni a kékekkel, végül azonban a balatoni gárda vezérkara rábólintott a kérésre.

Gesztus ez a Siófok részéről, hiszen a csapat vezetőedzője, Csank János korábban elmondta, nekik kedvezőbb, hogy gyorsan túlesnek a teremtorna csoportmeccsein, elvégre elsősorban az NB I-es bajnokságra készülnek. Nem véletlen, hogy sokáig hallani sem akartak az "átsorolásról". Az egyetlen előny a siófokiak számára, hogy a nyírségi oda-vissza 700 kilométeres út helyett megússzák a 250 kilométeres zalai túrával.

A Siófok a 2002-es terembajnok/sport/magyarfoci/20020202asiofok.htmlTeremfoci a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/szorakozas,_pihenes,_sport/sport/labdajatekok/labdarugas/kispalyas_es_teremlabdarugas/

Az MTK-nál örültek a siófokiak döntésének, s mint azt Schneider Sándor technikai vezetőtől megtudtuk, az együttes vasárnap vonattal utazik Nyíregyházára és még aznap haza is tér. Egyébként a kék-fehérek január 17. és 28. között edzőtáboroznak Cipruson, s szerdán kezdik meg a felkészülést, azaz négy napja marad Egervári Sándor legénységének, hogy ráhangolódjon a teremtornára.

Csak emlékeztetőül: a hét végi nyírségi műfüves csoportmeccseken vasárnap az MTK a Nyíregyháza, a Kispest és a Fót együttesével csatázik a továbbjutásért, míg szombaton a Debrecen, a Békéscsaba, a Vasas és a Balassagyarmat lép pályára a Bujtosi-sportcsarnokban.

Bánki József