Vágólapra másolva!
Napokon belül véget ér Sasa Ilic és a ZTE rövid, mintegy négy hónapos kapcsolata. A korábban a Charltonban is szereplő, ausztrál és jugoszláv útlevéllel is rendelkező kapus az őszi idény felét krónikus derékbántalmai miatt kénytelen volt kihagyni, ám a zalai vezetőknél akkor telt be a pohár, amikor a hálóőr a megbeszélt sportkórházi kivizsgálás helyett Angliába utazott.

Ilic szerint a szigetországban hatékonyabban tudták kezelni a derékproblémáját, a ZTE elöljárói azonban sérelmezték ezt az "eljárást", sőt néhányuk szerint a kapus eleve ezzel a nehezen gyógyítható sérüléssel érkezett Magyarországra.

Az angol felesége miatt Londonban élő Ilic ezt követően nem is tért vissza Egerszegre, a Zete vezetői pedig jelezték: ezek után kezdeményezik a szerződésbontást, mivel a labdarúgó több ponton is megsértette az írásos megállapodást. Eközben Ilic megbízott egy angol ügyvédi irodát, amelynek egyik magyarországi képviselője védte a kapus érdekeit.

Lang József, a ZTE elnöke az [origo]-nak elmondta: hétfőn a zalai klub és Ilic jogi képviselője között megkezdődtek az egyeztetések, s akár napokon belül felbonthatják a szerződést. Az már biztos, hogy Ilic és a magyar bajnokcsapat útjai elválnak. Természetesen a megegyezésnek anyagi vonzatai vannak, hiszen Ilic sem akar teljesen lemondani a 2003 júniusáig szóló szerződésének megfelelő összegéről, mint ahogy a címvédő sem akar rosszul kijönni az üzletből - ha már sok hasznot nem húzhatott az egyébként jó képességű kapus rövid zalai produkciójából.

Ilic mellett egyébként távozott már a horvát Igor Budisa is, vele közös megegyezéssel bontott szerződést a kék-fehér klub, ugyanakkor Finnországból hazatért Bardi Gábor, s ezentúl ő lesz az első számú kapus, Turi Géza helyettese a ZTE-nél.

Bánki József