Vágólapra másolva!
"Az előttünk álló esztendő legfontosabb feladatának a futballunkban létrejövő összefogást jelölném meg." Többek között ezekkel a szavakkal nyitotta meg Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke Sopronban a Szakmai Napok elnevezésű eseményt.

A sportág első számú irányítója az idei célkitűzéssel főként arra utalt: a futballcsaládnak közösen kell fellépnie azért, hogy megvalósíthassa, folytathassa azt a munkát, amelyet az MLSZ a szakemberek képzésében és az utánpótlás nevelésében megkezdett.

A negyedszer megszervezett fórumon első ízben kötelező a részvétel a profi csapatok szakvezetői számára. A tanfolyam végén tanúsítványt kapnak, amely minden évben szükséges lesz majd az edzői működési engedélyek megújításához.

A Szakmai Napokra az NB I-es, az NB I B-s csapatok vezetőedzői, a válogatott csapatok szakmai stábjai, az MLSZ edzőbizottságának tagjai, a fővárosi és megyei szakmai MLSZ-instruktorok, volt szövetségi kapitányok, a ligák képviselői, az MLSZ elnökségének tagjai s ezúttal először az NB I-es csapatok pályaedzői is kaptak meghívót. Előadást tart többek között dr. Mohácsi János és dr. Petrekanics Máté, Gellei Imre szövetségi kapitány, Csank János, Garami József és Egervári Sándor.