Vágólapra másolva!
Az új esztendő első napjaiban csak kevés országban rendeztek bajnoki mérkőzéseket, a Primera Divisón és a Premier League összecsapásain kívül még az FA-kupa és a Francia Kupa fordulója jelentett nagyobb eseményt, nem csoda tehát, hogy az álomcsapatunk játékosai is azon focisták közül kerültek ki, akik ezeken jó teljesítményt nyújtottak. Így lehetséges, hogy a Wolverhampton Wanderes két futballistával is képviselteti magát.
Ludovic Butelle (francia, FC Metz): A francia élvonalból tavaly kiesett együttes a Francia Kupában éppen a helyére került OGC Nice ellen lépett pályára, amely meglepően jól szerepel a legjobbak között, ám ezúttal a metziek bizonyultak jobbnak. Igaz, a két csapat között csak a tizenegyesek döntöttek, és a Metz 19 esztendős portása, Butelle rögtön a két első büntetőt kivédte.
Lionel Potillon (francia, Paris-SG): A Francia Kupa első fordulójában több élvonalbeli együttes is elvérzett, és nem sok hiányzott ahhoz sem, hogy a párizsiak is elbúcsúzzanak, ám a gárda végül nagy nehezen le tudta győzni a Besancon csapatát. A mindent eldöntő találatot a hosszabbításban, a 111. percben szerezte a fővárosiak jobbhátvédje, Potillon.Unai Vergara (spanyol, Villarreal CF): A Villarreal és az Atlético Madrid fantasztikus mérkőzést játszott egymással a hét végén, a fővárosi együttesnek egyszer még sikerült kiegyenlítenie kétgólos hátrányát, de másodjára ez már nem sikerült, így a végeredmény 4-3 lett. A hazaiak legjobbja a sok bekapott gól ellenére is egy védő volt, Unai ugyanis gólt szerzett és gólpasszt is adott.Jolean Lescott (angol, Woverhampton Wanderers): Noha még csak január elején járunk, nem túlzás kijelenteni, hogy a Wolves és a Newcastle United az év egyik legjobb meccsét játszotta az FA-kupában. A másodosztályú gárda végül 3-2-re nyert, és kiverte élvonalbeli ellenfelét. Ez azonban aligha sikerülhetett volna, ha a csapat utánpótlás-válogatott védője, Lescott nem hajt végre két elképesztő mentést a gólvonalon egy percen belül a második félidő elején.Philippe Cocu (holland, FC Barcelona): A németalföldi labdarúgó megszokott posztja a középpályán van, ám a szükség törvényt bontott: a rengeteg sérülés miatt Van Gaal ezúttal a védelem bal oldalára rendelte vissza a hollandot, aki itt is kiváló teljesítményt nyújtott, sőt, még gólt is szerzett a Recreativo Huelva elleni bajnokin.
Joseba Etxeberría (spanyol, Athletic Bilbao): A baszk együttes nem kis bravúrt hajtott végre a hét végén, hiszen kétgólos hátrányból felállva sikerült nyernie a Racing Santander ellen idegenben. A csapat jobbszélsője, Joseba Etxeberría a második félidőben ellenállhatatlanul futballozott, és az ő nevéhez fűződik az egyenlítő gól, majd a győztes találat is.Eirik Bakke (norvég, Leeds United): A Leeds együttese, úgy látszik, sikeresen kilábalt a hullámvölgyből. Terry Venables csapata a múlt héten a bajnokságban a Birmingham City ellen nyert, majd az FA-kupában a Scunthorpe United gárdáját ütötte ki. Az együttes norvég középpályása, Bakke mindkét mérkőzésen eredményes volt, amivel be is biztosította helyét a kezdő tizenegyben.Paul Ince (angol, Wolverhampton Wanderers): A Farkasok a Newcastle United FA-kupából való kiverésével nem kis bravúrt hajtottak végre, de nem lehet mondani, hogy a másodosztályú együttesben csupa ismeretlen focista szerepelt volna. A sokszoros angol válogatott Ince például a gárda legjobbja volt, gólt is szerzett, ráadásul a hét első felében a Derby County elleni bajnokin is betalált.Zinedine Zidane (francia, Real Madrid): A királyi gárdának jó hete volt, hiszen a madridiak előbb a Világkupa-döntő miatt elmaradt, Sevilla elleni meccsüket játszották le, és nyerték meg, majd pedig a spanyol pontvadászat szuperrangadóján a bajnoki címvédő Valenciát győzték le. Zidane mindkét meccsen gólt szerzett, a Valencia ellen ráadásul két pazar gólpasszt is adott.
Dwight Yorke (trinidadi, Blackburn Rovers): A volt manchesteri támadó a múlt héten ismét bebizonyította, hogy még nem felejtette el a góllövés tudományát. A mindig mosolygó csatár a január elseji bajnokin a Middlesbrough ellen győztes találatot ért el, majd az FA-kupában az Aston Villa ellen idegenben kétszer volt eredményes.Nigel Jemson (angol, Shrewsbury Town): A hét vége legnagyobb szenzációja mindenképpen az volt a világ labdarúgásában, hogy a negyedosztályú Shrewsbury Town kiverte az FA-kupából a Premier League-ben szereplő Evertont. A meccs főhőse a hazaiak kapitánya, Jemson volt, aki egykoron az angol utánpótlás-válogatottban is szerepelt, 1990-ben pedig a ligakupa döntőjében győztes gólt szerzett a Nottingham színeiben, az utóbbi években azonban csak az alacsonyabb osztályokban játszott.


(Megjegyzés: Az egeret a figurák fölé helyezve olvashat a hét legjobbjairól.)