Vágólapra másolva!
Varga Zoltán lett a szakmai, Szemán György pedig a technikai ügyvezetője a Győri ETO FC Kft.-nek. A hivatalos bejelentés az NB I-es futballcsapatot működtető cég pénteki sajtótájékoztatóján hangzott el. Tarsoly Csaba, a társaság tulajdonosa ismertette az új szervezeti modellt, melynek keretében az eddigi egy helyett két ügyvezető dolgozik majd. Az első csapat vezetőedzője marad Tamási Zsolt, Ulbert Tibor vezetésével pedig kapusiskolát hoznak létre.

Pénteken délután bemutatták és beiktatták Varga Zoltánt, a Győr új szakmai igazgatóját. Varga esetében azonban csak a poszt új, a közeg nem, hiszen tizenöt hónappal ezelőtt még ő volt az ETO vezetőedzője, ám az utolsó helyen szerénykedő együttesnél ekkor váltásra határozták el magukat a vezetők, és Tamási Zsoltra bízták a szakmai irányítást. Aztán a Győr nem csupán bennmaradt az élvonalban, hanem idén ősszel a NB I egyik kellemes színfoltját jelentő produkcióval az ötödik helyen végzett.

Varga Zoltán végleg sza-kított a magyar futballal/sport/magyarfoci/20020320varga.htmlVarga Zoltánt Győrből is elküldték/sport/magyarfoci/20011002szerzodest.html

Éppen ezért keltett némi meglepetést Varga visszatérése, ám csak azoknak, akik nem ismerik az ETO belső ügyeit. Tarsoly Csaba tulajdonos ugyanis feltétlenül hisz az egykori ferencvárosi klasszis szakmai felkészültségében, nem véletlen, hogy már korábban jelezte Vargának, bármikor visszavárja. Persze minden bizonnyal Tarsoly tényleg komolyan gondolja a nemzetközi kupaszereplés kivívását jelentő helyezés elérést, ezért szemelte ki szakmai főnöknek Vargát - ugyanis ne felejtsük el, az őszi szezon szép sikerei ellenére a tulajdonos folyamatosan a még jobb, az első-második hely elérését tartotta csak elfogadhatónak.

Adja magát a kérdés, hogy mi történik, ha Varga Zoltán szerepvállalásával nem lép előre az ETO, netán visszaesik. Arról nem is beszélve, hogy Varga annak idején néhány labdarúgóval nem volt éppen a legjobb viszonyban. De vajon milyen érzelmekkel fogadta Varga Zoltán kinevezését Tamási Zsolt, a Győr jelenlegi vezetőedzője?

"A tulajdonos ezzel a lépéssel a szakmai vonalat szeretné erősíteni, amit a magam részéről elfogadok" - vázolta véleményét Tamási, majd hozzátette: "A döntés alapján Szemán György gazdasági igazgatóként, Varga Zoltán pedig szakmai igazgatóként tevékenykedik a jövőben, s magam is remélem, ez a csapat javára válik majd. Természetesen Varga Zoltánnal töviről hegyire átbeszéljük a szakmai feladatokat, ám hogy ez miként működik az elkövetkezendőkben, azt úgyis a gyakorlat dönti el."

Kérdésünkre, hogy a csapattal elért sikerei ellenére nem érzi-e megbántottnak magát, miután Vargát fölé helyezték, Tamás nemmel felet, s jelezte: számára a csapat minél jobb szereplése a legfontosabb. A csapatot és a stadiont működtető kft.-t egyébként a közeljövőben szeretnék részvénytársasággá alakítani és bevezetni a tőzsdére.

Bánki József