Vágólapra másolva!
December végén már jelezte Kiss László, hogy nem szívesen maradna az Egyesült Arab Emirátusokban, s azóta annyit változott a helyzet, hogy már végleg haza is tért a tréner.

Kiss szerződése a Dibba Al Hissin gárdájánál eredetileg március végéig volt érvényes, ugyanakkor a felek teljes békében köszöntek el egymástól. "Bevallom, azzal a céllal utaztam vissza Dibbába, a klubom vezetőihez, hogy ha lehet, békében váljunk el, hiszen nekem a három fiam és a beteg édesanyám mellett a helyem idehaza" - mondta Kiss. "Ám ez csak az egyik ok. A másik, hogy képtelen voltam elviselni, miszerint rendszeresen hat-hét ember járt csak edzésre, ráadásul decemberben, egy közúti balestben meghalt az egyik legjobb játékosom, s ez így együtt már eleve behatárolta a lehetőségeinket a feljutásra. Persze tudom én, arrafelé megszokott esemény, ha nem járnak edzésre a futballisták, én viszont így nem tudok dolgozni, eredményeket felmutatni meg pláne nem."

"Az arab klub vezetői megértették az indokaimat, korrektül kifizettek, amiben nagy szerepe volt a menedzseremnek is, aki mire kiérkeztem, már minden papírmunkát elvégzett. Családi helyzetemből fakadóan a jövőben elsősorban itthon szeretnék edzősködni, ám erre kevés esélyem van, ugyanis nincs A licencem. Fél éven keresztül próbáltam bejutni a tanfolyamra, de egyelőre jelentkezési lapot sem kaptam. Amióta edző lettem, állandóan képeztem magam, most viszont úgy tűnik, ennek semmi értelme nem volt."

Bánki József