Vágólapra másolva!
A nemzetközi játékospiacon az utóbbi években a Valencia futballistái meglehetősen előkelő helyet foglaltak el, főleg az olasz klubok igazoltak előszeretettel a spanyol egyesülettől. Az elmúlt két évben olyan focisták tették át a székhelyüket a Serie A-ba a Valenciától, mint Claudio López, Javier Farinos és Gaizka Mendieta, és a hírek szerint a sort Pablo Aimar folytathatja, akit a Juventus szemelt ki magának.

Az argentin középpályás két éve, 2001 januárjában szerződött a spanyol együtteshez, és bár az első esztendőben még nem nagyon ment neki a játék, 2002-ben alapembere volt a gárdának - nagy szerepe volt abban, hogy a Valencia megnyerte a spanyol bajnokságot. Jó teljesítménye persze a külföldi sztárklubok figyelmét sem kerülte el, és az elmúlt hónapokban a Manchester United és az Arsenal nevét is kapcsolatba hozták a játékossal - azonban ezek csak híresztelések voltak.

Az viszont tény, hogy a minap a Juventus sportigazgatója, Luciano Moggi tárgyalóasztal mellé ült a futballista ügynökével, Gustavo Mascardival is, és a megbeszélésen egy FIFA-licenccel rendelkező menedzser is jelen volt Nestor Sivori személyében - ő nem más, mint az egykori legendás futballista, a Juventusban is szerepelt Omar Sivori fia.

Aimar szerződése 2008-ig érvényes a Valenciánál, és a kontraktusban szereplő kivásárlási összeg igen csak magas: potom 90 millió euró. Ezt valószínűleg nem csak a Juventus, de egyetlen klub sem tudná kifizetni, hiszen ez majdnem a duplája a jelenleg érvényben lévő átigazolási világrekordnak (amit egyébként a Juve kapott Zinedine Zidane-ért a Real Madridtól).

Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincsen lehetőség Aimar megszerzésére, hiszen ha egy futballista távozni akar, akkor klubja nem sok mindent tehet ez ellen. Márpedig bizonyos jelek arra utalnak, hogy az argentin középpályás szívesen kipróbálná magát a Serie A-ban, ahor rengeteg honfitársa futballozik.

A legfőbb érvnek a váltás mellett Aimar bére tűnik, a Bohóc becenévre hallgató játékos ugyanis nem tartozik a legjobban fizetett labdarúgók közé a Valenciánál: éves fizetése még az egymillió eurót sem éri el, ami kis híján a fele a két legjobban keresőének, Canizaresének és Kily Gonzálezének. A Juventus viszont hajlandó lenne megadni Aimarnak a jelenlegi keresete dupláját is.

Az Aranylabda-jelölt Aimar portréja/sport/focivilag/20021123ketten.html?pIdx=1Valenciában nyert a Depor/sport/focivilag/20021222valenciaban.htmlKi a világ legjobb focistája?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=47184

Egyelőre még csak a puhatolózó tárgyalások folytak Moggi és Mascardi között, és a transzfer leghamarabb valószínűleg csak a nyáron jöhet létre, addig pedig még sok minden történhet. Az mindenesetre tény, hogy a Valencia anyagi helyzete nem a legrózsásabb, a klub a nyáron sem tudott új focistákat igazolni, és elképzelhető, hogy jó pénzért hajlandó lenne megválni egy-két labdarúgótól.

A Juve a hírek szerint 21,5 millió eurót plusz Marcelo Salast lenne hajlandó feláldozni Aimarért, ami bizony meglehetősen szép summa, de a focistáért zajló versenyfutásba még más egyesület is beszállhat.