Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Szövetség elutasította a Barcelona fellebbezését, így érvényben marad a katalánokat sújtó, két mérkőzésre szóló pályabetiltás. A klubot azért büntették meg, mert a november 23-ai, Real Madrid elleni rangadón szurkolói rendbontás miatt negyedórát állt a játék a Nou Camp-stadionban.

A gól nélküli döntetlennel végződött összecsapáson a hazai drukkerek gyűlöletüket egykori kedvencükre, a két éve már Real-sztárnak számító portugál Luis Figóra zúdították, akit a kezdő sípszótól folyamatosan "piszkáltak". A második félidőben a középpályást a legkülönfélébb tárgyakkal - palackokkal, gyümölcsökkel, mobiltelefonokkal, golflabdákkal, teli viszkisüveggel, sőt egy levágott disznófejjel is - megpróbálták eltalálni a nézőtérről. A játékvezető a 74. percben mintegy negyedórára félbeszakította a találkozót, miután a korábbi aranylabdás nem tudott elvégezni egy szögletet.

A mostani döntés ellen a Barcelona vezetői tizenöt napon belül fellebbezhetnek a spanyol sporttanács fegyelmi bizottságánál.