Vágólapra másolva!

Denilson és Eto'o súlyos büntetése

A Spanyol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága súlyos, négy-négy mérkőzésre szóló eltiltást szabott ki Denilsonra (Real Betis) és Samuel Eto'o-ra (Real Mallorca).

A sevillai együttes brazil világbajnoka az Osauna ellen 2-1-re megnyert bajnoki 57. percében kapott piros lapot, mert megrúgta Jose Izquierdót. Ez elvileg csak egy meccses büntetést jelentett volna, de Denilson a kiállítás után megsértette a játékvezetőt, majd a pályára rohant, amikor a lefújás előtti pillanatokban Marcos Assuncao szabadrúgásból berúgta a győztes gólt.

Liverpool: Gerrardot megbüntethetik/sport/focivilag/20021225liverpool.html

Eto'o az FC Barcelonával szemben 4-0-ra elveszített találkozó 31. percében vágta fel rendkívül durván Thiago Mottát. Jogos kiállításával csökkent kilenc játékosra a hazai együttes, mert nyolc perccel korábban Alvaro Novo is piros lapot kapott.

A kameruni csatár három éve szerepel a Real Mallorcában, s eddig négyszer kellett idő előtt elhagynia a játékteret. Legutóbb június 19-én szintén négy meccses büntetést szabtak ki rá, mert április 13-án lefejelte a Valenciát erősítő Miguel Angel Angulót.