Vágólapra másolva!
Január 9-én fellép az olasz televízióban Byron Moreno ecuadori játékvezető, aki téves ítéleteivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Giovanni Trapattoni válogatottja a Koreai Köztársaság együttesével szemben alulmaradt a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

A RAI menedzsere szerint énekelni és táncolni fog a show-műsorban, s találkozik Trapattonival is. Mindezért 15 ezer eurót kap. Moreno eredetileg nem akarta elvállalni a felkérést, de végül feleségére hallgatva pozitív választ adott. A sajtó úgy tudja, egyébként azért utazik majd Olaszországba, hogy szerződést írjon alá a Diadora sportszergyártó céggel.

Az olasz tévé perli a FIFA-t a bírók miatt/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20020626azmtv.htmlKorea aranygóllal jutott túl az olaszokon/focivb/20020618koreai.html

A nagy vihart kavaró ítéleteiről elhíresült bíró további szolgálatairól a FIFA november 8-án lemondott. A játékvezető ezt követően bejelentette visszavonulását, majd felmentéséért folyamodott és olyan dokumentumokat küldött a nemzetközi szövetségnek, amelyek ártatlanságát bizonyítják. Moreno először a vb nyolcaddöntőjében hívta fel magára a figyelmet, amikor a Dél-Korea -Olaszország mérkőzésen tévesen érvénytelenítette les miatt Tommasinak a hosszabbításban szerzett találatát, ami az európaiak továbbjutását jelentette volna, majd nem sokkal később kiállította Francesco Tottit. Végül 2-1-gyel a vendéglátók kerültek a negyeddöntőbe.

A japán Sukan Bunsu című lap három hónapja arról írt, hogy Moreno nem sokkal a vb után vett magának egy méregdrága Chevrolet gépkocsit, luxuskörülmények között vakációzott, s visszafizette minden adósságát. A botrányhős szeptember elején a 103. percig, a hazaiak győztes góljáig vezette az Universitaria-Barcelona bajnoki találkozót hazájában, pedig előtte csak hat perces hosszabbítást jelzett. Az ecuadori szövetség ezért 20 mérkőzésre eltiltotta.