Vágólapra másolva!
A komoly pénzügyi nehézségekkel küszködő Lazio adminisztratív tanácsa bejelentette, hogy Sergio Cragnotti elnök azonnal távozik posztjáról, mihelyt feláll a labdarúgóklub új vezetése.

Az ezzel kapcsolatos döntés akár már a következő ülésen, január 3-án megszülethet. "Tulajdonképpen elégedett vagyok, mert egy nagy klubot, illetve erős csapatot hagyok hátra. Egyúttal persze remélem, hogy a főtámogató Cirio talpra állításával a Lazio helyzete is stabilizálódik" - mondta az (ex)elnök.

Százmillió eurós veszteség a Laziónál/sport/focivilag/20021209szazmillio.htmlForza Lazio!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=38006

A jelenlegi bajnokságban kitűnően helytálló római együttes az első félévben 103 millió eurós veszteséget halmozott fel, s ez az összeg októberig további mintegy 45 millióval nőtt. Cragnotti már többször jelezte: kritikus helyzet alakult ki, és ha valaki más képes kivezetni az egyesületet a válságból, átadja helyét. Korábban szóba került, hogy Moamer el-Kadhafi líbiai államfő fia, Al-Szadi megvásárolja a Laziót, de a hatalmas veszteség miatt inkább elállt az üzlettől, s később más érdeklődő sem akadt.

Jelenleg több bankkal zajlanak a tárgyalások a Cirio megmentéséért. Amennyiben ez sikerül, a klub pénzügyi helyzete is javulhat.