Vágólapra másolva!
Szenteste előtt egy nappal, december 23-án az Újpest FC hattagú küldöttsége, szép és nemes gesztust gyakorolva, Fótra utazott, hogy a gyermekváros kis lakóit ajándékokkal lepje meg a szeretet ünnepe alkalmából.

A lila-fehér klubot Lukács Ferenc tulajdonos, Bodnár István klubigazgató-helyettes, valamint négy labdarúgó, Kovács Zoltán, Horváth Ferenc, Korolovszky Gábor és Tamási Zoltán képviselte. A gyerekek nagy örömmel fogadták a Megyeri úti vendégeket, no meg a karácsonyi ajándékokat is, mint ahogy Kovács Zoltánék megjelenése eleve széles mosolyt csalt az ünnepre készülődő kiskamaszok arcára.

Az újpesti vezetők pedig abban maradtak a fóti intézmény igazgatójával, hogy kapcsolatukból hagyományt teremtenek. Ennek első eseményeként a fóti gyermekváros lakói az Újpest első hazai bajnoki mérkőzésén a lila-fehérek vendégszeretetét élvezhetik. A lurkók ekkor is ajándékokkal - labdákkal, zászlókkal, különböző lila-ereklyékkel - térhetnek vissza a gyermekvárosba. Az akciót később továbbiak követhetik, a futballisták pedig rendszeresen szeretnék látogatni a gyermekotthon lakóit.

Bánki József