Vágólapra másolva!
Az őszi szezon egyik legnagyobb felfedezettje a Bundesligában az 1860 München fiatal csatára, Benjamin Lauth volt, aki az idény előtt mindössze egy élvonalbeli találkozón szerepelt, az ősszel azonban kilenc gólt szerzett. Nem csoda, hogy több sztárklubbal is összehoztak, de Lauth, legalábbis egyelőre, marad az Oroszlánoknál, és a minap meg is hosszabbította kontraktusát.

Lauth még az előző szezonban mutatkozott be a legjobbak között, igaz, csak az utolsó fordulóban a Mönchengladbach ellen kapott játéklehetőséget, de az Oroszlánok mestere, Peter Pacult már ekkor igen nagyra tartotta. A szakember, aki korábban a müncheni klub tartalékcsapatát edzette, a tartalékcsapatban figyelt fel a támadóra, és a nyári felkészülési időszakban fel is vitte a felnőttek közé.

A Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021214abundesliga.html

Az első fordulókban Lauth többnyire még csak a kispadon kapott helyet, először a hatodik játéknapon, a Kiaiserslautern ellen volt kezdő, igaz, ekkor már egy gól állt a neve mellett, mert korábban a Hannover ellen csereként is be tudott találni. Az ifjú csatár a kilencedik fordulótól kezdve lendült bele igazán, ekkor a Schalke ellen kétszer volt eredményes, és az azóta lejátszott nyolc meccsen összesen hatszor volt eredményes, és az őszi szezont így kilenc góllal zárta. Mindemellett bekerült az utánpótlás-válogatottba, sőt, Rudi Völler szerint közel áll ahhoz, hogy a nagyválogatottba is meghívót kapjon: a múlt heti gálamérkőzésen a Bundesliga All Star-csapatában a légiosok együttese ellen két gólt is szerzett.

A 21 esztendős futballista persze nem csak Rudi Völler figyelmét hívta fel magára, hanem a konkurens klubokét is. Noha Lauth szerződése 2005-ig szólt, de semmiféle "kivásárlási záradék" nem szerepelt benne, arról nem is beszélve, hogy ezt a kontraktust még egy amatőrcsapatból felkerült tehetséggel, nem pedig egy gólkirály-jelölttel kötötték, vagyis Lauth a fizetési listán meglehetősen hárul helyezkedett el. Mindez együttvéve már igencsak fenyegető volt az 1860 számára arra nézvést, hogy a támadót esetleg egy kedvezőbb szerződésajánlattal elcsábítják tőlük, és a hírek szerint a városi rivális Bayern München meg is kezdte a puhatolozó tárgyalásokat a focista menedzserével.

A listavezető azonban nem nagyon próbálkozhatott, mivel nem akarta túlságosan magára haragítani a másik müncheni klubot, lévén a két egyesület jelenleg éppen azon dolgozik, hogy közösen építsen fel egy stadiont a városban, és a Bayern számára ebből a szempontból létfontosságú az Oroszlánok támogatása. Márpedig az 1860 München elnöke, Karl-Heinz Wildmoser kijelentette: ha Uli Hoenessék elcsábítják Lauthot, a városi békének és a nagy közösködésnek annyi.

A Bayern így visszakozott, és így már semmi akadálya nem volt annak, hogy Lauth új szerződést kössön az Oroszlánokkal. Mindez a napokban meg is történt: a csatár 2006-ig írt alá, és fizetése évi 90 ezer euróról 800 ezerre emelkedett.