Vágólapra másolva!
Bajnokcsapatként meglepetésre nem a Galatasaray vezeti a török labdarúgó-bajnokságot, s a klubvezetés úgy véli, a téli szünetet ki kell használni arra, hogy megerősítsék a csapatot. A klub hivatalos honlapján, valamint több török lapban a magyar Gera Zoltán neve is felvetődött.

A 2002-2003-as labdarúgó-bajnokságban már tizenöt pontot veszített a Galatasaray bajnok együttese, amely tizenhét forduló alatt 36 pontot gyűjtött, s mivel döntetlent ért el a Malatyaspor, az Elazigspor és az Adanaspor ellen, s kikapott a Fenerbahcétől (6-0), a Genclerbirligitől, valamint a Besiktastól, csupán a bajnokság második helyét foglalja el.

A szurkolók és a vezetés szerint is rossznak minősített szereplés komoly változásokat hozhat a játékoskeretben. Özhan Canaydin elnök és a Fatih Terim vezetőedző máris jelezte, új játékosokra számítana. Az egyik kiszemelt a francia Paris Saint-Germain nigériai csatára, Batholomew Ogbeche, a másik pedig a ferencvárosi Gera Zoltán. A Cím Bom becenévre hallató klub hivatalos honlapján külön bekezdést szenteltek a fiatal támadónak, megemlítve, hogy idén öt gólt lőtt és öt gólpasszt adott, s hogy nyolcszoros válogatottként San Marino ellen, Eb-selejtezőn szenzációs mesterhármast ért el.

Gera: 20 éve a legjobb!http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=48332Lehet magyar focistabol vilagsztar?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=26844Gera az év labdarúgója/sport/20021218gera.html

A Star című török lap úgy tudja, a tárgyalások már a finishez érkeztek, s ha valami csoda folytán nem jönne létre a kontraktus, akkor még mindig ott van a marseille-i Bakayoko, illetve a Fluminense brazil csatára, Alves is. A klub szemet vetett az utóbbi időben mellőzött Alpayra is, aki az angol Aston Villában nem sok szereplésre számíthat.

Pincési László